Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

V boji s nepořádkem má další lokalitě pomoci systém door-to-door

Pytle s odpadky, ale i staré matrace nebo rozbitý nábytek zdobí kontejnerová stání na tříděný odpad v Hřímalého a Němejcově ulici na Borech v podstatě každý den. Boj se zakladateli černých skládek je v této plzeňské lokalitě nekonečný. Město se proto rozhodlo, že kontejnery z ulice zmizí a nahradí je systém door-to-door.

„Město Plzeň v těchto dnech spouští další lokalitu, kde zavedlo takzvaný door-to-door systém. Jedná se o území mezi ulicemi Borská, Němejcova, Mánesova, Zikmunda Wintra a Klatovská třída. Místo toho nabídlo město vlastníkům nemovitostí zcela zdarma nádoby na tříděný sběr přímo do jejich domů.  Svoz nádob, který je také zdarma, pak probíhá jednou týdně, u skla jednou za čtrnáct dní,“ popisuje systém vedoucí Odboru životního prostředí Magistrátu města Plzně Dagmar Svobodová Kaiferová.

Jediné, co musí majitel nemovitosti udělat, je vyndat nádobu před dům a následně prázdnou zandat zpět. Službu může mít každý, kdo chce v lokalitě třídit, protože v daném území je město nuceno zrušit veřejná místa pro kontejnery na separovaný odpad. „Důvodem je nekonečné množství odpadu kolem kontejnerových státní, nepořádek a černé skládky. Obsah nádob na tříděný sběr navíc odpovídá více nádobám na komunál než na tříděný sběr, což znehodnocuje další již vytříděný odpad ve svozovém vozu a tím i snahu občanů z dalších lokalit,“ vysvětluje Svobodová Kaiferová a dodává, že město kolem těchto kontejnerových stání v Hřímalého ulici uklízelo každý den, přesto se situaci nepodařilo vyřešit.

To potvrzují i sami obyvatelé. „Hromadily se tu matrace i starý nábytek, v podstatě přes noc. Nepořádek tu byl neustále, sotva jednu hromadu město uklidilo, objevila se hned další,“  uvádí jedna z obyvatelek dotčené ulice. Doufá, že nový systém pomůže.

Jedná se již o třetí lokalitu v Plzni, kde je systém door-to-door zavedený a vzhledem k pozitivním reakcím vlastníků připravuje město i další, a to Doudlevce a část Petrohradu. První lokalitou, kde se nový systém svozu tříděného odpadu osvědčil, bylo území ohraničené ulicemi Tylova – Korandova – Hálkova – Klatovská třída v roce 2022.

Ohodnoť článek

Štítky odpady, plzeň, kontejnery, tříděný odpad, Plzeň, Bory, svoz, nepořádek, door-to-door

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V boji s nepořádkem má další lokalitě pomoci systém door-to-door  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.