Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 12. září 2024  |  Svátek má Marie
Bez reklam

Muž se bezstarostně projížděl pěší zónou v centru města, situace ale byla mnohem vážnější

Pozornost Plzeňanů i městské policie upoutal osmačtyřicetiletý řidič Volkswagenu, který se projížděl pěší zónou v centru západočeské metropole. Rutinní řešení dopravní přestupku rázem ukázalo na mnohem větší problém. Muž totiž přišel o řidičák a za volantem opravdu neměl co dělat. V posledních dnech to není ale jediný hříšník.

O pozornost hlídky městské policie si po poledni řekl řidič Volkswagenu, který ignoroval zakázaný vjezd do pěší zóny v Sadech Pětatřicátníků. Jakmile ho strážníci zahlédli, neváhali a vozidlo zastavili.

Během kontroly zjistili, že tento osmačtyřicetiletý muž nemá za volantem vůbec co dělat. Až do května roku 2026 má totiž uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Pokus projet pěší zónou tak skončil pro něj daleko hůř, než by si mohl představit. Jeho případ dále šetří Policie ČR, která si jej na místě převzala,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Pod vlivem a bez papírů

V posledních dnech se v Plzni roztrhl pytel s řidiči, kteří nedodržují povolenou rychlost. Jedním z nich byl i pětapadesátiletý řidič Škoda Fabia. Jeho rychlou jízdu zachytil radar městských strážníků v Karlovarské ulici.

„Když strážníci vozidlo zastavili, odhalili nejen přestupek, ale i další vážné prohřešky. Řidič měl totiž až do poloviny dubna příštího roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. A jako by to nebylo málo, provedená dechová zkouška ukázala přes 2,3 promile alkoholu. Na místo přivolaná Policie ČR si případ převzala k dalšímu šetření,“ dodala Pužmanová.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky jízda bez papírů, zákaz řízení, jel pěší zónou, jízda pod vlivem, překročení rychlosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anna Anna

Čím starší , tím blbější ......A ještě na sebe upozorní .....♦Los Retardos

Pátek, 23. srpna 2024, 12:17Odpovědět

Muž se bezstarostně projížděl pěší zónou v centru města, situace ale byla mnohem vážnější  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.