Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Odstartovala Sportmanie, největší sportovní akce pro veřejnost. Nabídne desítky stanovišť i autogramiády

V Plzni slavnostně zahájili prázdninovou Sportmanii, největší sportovní akci pro veřejnost ve městě. V parku za obchodním centrem Plaza si budou moci zájemci až do 25. srpna vyzkoušet desítky různých sportů a zábavných stanovišť. Na programu jsou také autogramiády s olympioniky i dalšími hvězdami. Vstup je zdarma.

Na celý týden čeká na zájemce všech věkových kategorií pestrý sportovní program. „Například ve všední dny si kdokoli vždy v 7 hodin ráno může zacvičit pod vedením odborných lektorů, na výběr je třeba intervalový trénink, jóga, pilates, bodybalance, nebo tabata. V 9 hodin rozcvičku střídá zdravotní cvičení pro seniory. Každý ze tří třídenních bloků pak nabízí čtyři desítky většinou sportovních, ale i zábavných stanovišť. Po celý týden Sportmanie se také návštěvníci mohou zúčastnit soutěží o ceny,“ láká na akci radní pro sport Tomáš Morávek (PRO Plzeň).

Lidé si budou moci vyzkoušet motokáry, paraflorbal a florbal, koloběžky, street dance, akrobacii, biatlon, parkour, fotbal, hokej, atletiku, tenis, lezení, aikido, karate, longboard a snowboard, lukostřelbu, několik druhů tanečních aktivit, golf, plážový volejbal, kuželky, badminton, ale i dračí lodě, kaniostiku či podvodní hokej. 

Jako každý rok nebudou chybět autogramiády českých olympioniků, sportovních hvězd a úspěšných plzeňských sportovců. Besedovat s diváky a podepsat se přijdou například olympionici z Paříže lukostřelkyně Marie Horáčková, střelci Martin Podhráský, Veronika Blažíčková, Petr Nymburský a Matěj Rampula. Dorazí také badmintonisté Jan Louda, Ondřej Král a Adam Mendrek. Podpisy rozdají i mistři ČR ve futsalu z SK Interobal Plzeň. Dále dorazí vicemistři ČR v házené z Talentu týmu Plzeňského kraje, hokejisté HC Škoda Plzeň a mnozí další.

Začíná týden sportu ve městě Plzni. Sportovním klubům přeji co nejvíce zájemců právě o jejich sporty a všem, kteří se na Sportmanii chystají, co nejvíce zážitků a co nejpříjemnější počasí,“ uvedl plzeňský primátor Roman Zarzycký (ANO).

Vstup na všechny akce z programu Sportmanie je zdarma. Areál je otevřen ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 25. srpna, skončí veškeré sportovní aktivity už v 16 hodin. V otevírací hodiny Sportmanie je k dispozici parkování v parkovacím domě OC Plzeň Plaza zdarma. Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst ale doporučují pořadatelé využít MHD. Více informací a program najdete ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Magistrát města Plzně

Štítky Sportmanie, sportovní akce, akce pro veřejnost, sportoviště, sport, autogramiáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstartovala Sportmanie, největší sportovní akce pro veřejnost. Nabídne desítky stanovišť i autogramiády  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.