Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 12. září 2024  |  Svátek má Marie
Bez reklam

Devatenáctiletá dívka kradla jako straka, spolu s komplici napáchala škody za stovky tisíc

Elektrokoloběžky, jízdní kola i sladkosti. Zloději nebyli zrovna vybíraví. Teprve devatenáctiletá dívka spolu se starším komplicem dokonce ukradla čtyřkolku za 350 tisíc korun. Společně se vkrádali i do sklepů. Lupiče nakonec dopadli plzeňští policisté a dívku obvinili hned z 18 skutků.

Během jednoho měsíce toho dvojice zlodějů stihla opravdu hodně. Obvinění totiž kradli doslova vše, co jim přišlo pod roku. „Jednalo se o volně odložené elektrokoloběžky, sladkosti z kiosku, jízdní kola ze sklepních kójí nebo svazek devatenácti klíčů z recepce jednoho penzionu. Několikrát se také vloupali do zázemí prodejny s potravinami, kde nic neodcizili. Způsobili ovšem velkou škodu poškozením dveří nebo interiéru,“ vyjmenovává policejní mluvčí Michaela Raindlová.

 V jednom případě se společně dopustili i podvodu. Ačkoliv nedisponovali finanční hotovostí, domluvili se na koupi vozidla. Předání automobilu proběhlo na jednom plzeňském parkovišti u nákupního centra. „Obviněná žena na místě provedla fiktivní převod částky 18 tisíc korun ze svého mobilního účtu na účet prodávajícího a poté s vozidlem odjela. Když peníze poškozenému nedorazily na účet ani druhý den, oznámil věc na policii,“ pokračuje Raindlová.

Žena má podle policie na svědomí i další skutky, kde figurovala jako spolupachatelka dalšího obviněného čtyřicetiletého muže. „S tímto se dopustila dalších deseti skutků majetkového charakteru. Obvinění kradli většinou elektrokola, elektrokoloběžky a v jednom případě dvojice odcizila čtyřkolku v hodnotě 350 tisíc korun,“ dodala Raindlová. Mladá žena je aktuálně obviněna z celkem 18 skutků! Poškozeným, společně s dalšími obviněnými, způsobila škodu přes 700 tisíc korun.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky mladá zlodějka, zloději, krádeže kol, krádež koloběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctiletá dívka kradla jako straka, spolu s komplici napáchala škody za stovky tisíc  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.