Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Při koupání v Boleváku utonula starší žena. O její život marně bojoval svědek i záchranáři

Tragédií dopadlo koupání pro dvaašedesátiletou ženu, která si šla v pondělí odpoledne zaplavat do Velkého boleveckého rybníka v Plzni. Najednou si náhodný plavec všiml jejího těla na vodní hladině. Okamžitě ji vytáhl na břeh a začal s její resuscitací. V oživování pokračovali i přivolaní záchranáři. Veškeré jejich snahy ale byly marné.

„Včera v odpoledních hodinách náhodný plavec nalezl ženu bez známek života v Boleveckém rybníku. Vytáhl ji z vody a zahájil resuscitaci, ve které pokračovali přivolaní záchranáři,“ potvrdila naší redakci policejní mluvčí Michaela Raindlová. Veškeré snahy o obnovu životních funkcí u dvaašedesátileté ženy skončily nezdarem a lékař musel konstatovat její úmrtí. Případem se nadále zabývají kriminalisté a nařídili soudní pitvu.

Během léta jde už o několikátý případ utonutí v Plzni. Při koupání v Kamenném rybníku se  21. července utopil teprve osmnáctiletý mladík. „Přijali jsme oznámení o utonutí muže v Kamenném rybníku v Plzni. Podle prvotních informací měl osmnáctiletý muž při plavání zmizet pod hladinou,“ popsala tehdy Plzeňské Drbně policejní mluvčí Dagmar Brožová. Po zhruba dvou hodinách se podařilo mladíkovo tělo najít. „U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Veškerými okolnostmi události se zabývají plzeňští kriminalisté,“ dodala mluvčí.

Na konci června se utopil také šestatřicetiletý muž, který si šel kolem jedenácté hodiny večer zaplavat s přítelkyní do Košuteckého jezírka. O chvíli později volala na tísňovou linku jeho partnerka, že ho nemůže najít. „Na místo byli povoláni potápěči ze zásahové jednotky, kteří muže (1988) ve spolupráci s dalšími složkami IZS našli zhruba po půl hodině bohužel bez známek života na vodní hladině,“ informoval policejní mluvčí Ondřej Hodan. I v tomto případě nařídili kriminalisté u zemřelého soudní pitvu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS Plzeňského kraje

Štítky utonutí, žena utonula, tragická nehoda, žena se utopila, utonulá žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při koupání v Boleváku utonula starší žena. O její život marně bojoval svědek i záchranáři  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.