Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Kvůli obrovskému množství nepořádku ruší město kontejnery u zimního stadionu

Několikrát denně musí popeláři vyjíždět k zimnímu stadionu v Rokycanech, kde se neustále hromadí nepořádek kolem kontejnerových stání. Místo sice monitorují kamery městské policie, přesto tam lidé neustále odhazují všemožný odpadl. I proto radnice rozhodla, že tyto kontejnery zruší. Obyvatelům doporučuje, aby využili nabídky města na přidělení odpadových nádob na tříděný odpad přímo k jejich domu v rámci systému door-to-door.

„Odbor rozvoje města připravuje kompletní zrušení kontejnerového stání „Parkoviště zimní stadion, Josefa Růžičky". Tento krok je reakcí na opakující se problémy s odpadovým hospodářstvím na tomto místě. Navzdory tomu, že stanoviště je monitorováno kamerovým systémem městské policie, situace s nepořádkem a nevhodným používáním kontejnerů se neustále zhoršuje,“ informovala mluvčí rokycanské radnice Andriana Koláčková.

Vše už vygradovalo do té míry, že tam popeláři musí jezdit uklízet i několikrát denně. To vše přetěžuje nejen úklidové služby, ale i městskou policii, která přestupky proti pořádku řeší. Dalším problémem bylo, že popelnice využívali podnikatelé nebo lidé, kteří ani nejsou z Rokycan. „Tito lidé často přivážejí odpad na stanoviště při svých nákupech v blízkém obchodním centru Kaufland,“ podotýká Koláčková.

Vzhledem k tomu se město rozhodlo, že všechny kontejnery na plast, papír, sklo, kov, textil a elektro odstraní a přesunou na jiné místo. Radnice si také uvědomuje, že toto rozhodnutí bude mít dopad na místní obyvatele, kteří popelnice u zimáku využívají.

„Odbor rozvoje města doporučuje obyvatelům rodinných domů využít nabídky města na přidělení odpadových nádob na plast, papír a bioodpad přímo k jejich domu v rámci systému door-to-door. Pro větší množství odpadu je ideální využít velkoobjemové kontejnery na sběrném dvoře v Jiráskově ulici. Dále je samozřejmě možné využít některé z dalších zhruba 68 kontejnerových stání, která jsou rozmístěna po městě,“ uzavírá Koláčková.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Rokycan

Štítky odpadky, odpad, třídění odpadu, černá skládka, nepořádek u popelnic, svoz odpadu, rušení kontejnerových stání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli obrovskému množství nepořádku ruší město kontejnery u zimního stadionu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.