Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Mladý řidič nepřežil střet s druhým autem, kterému nedal přednost na křižovatce

Při nehodě dvou osobních vozů nedaleko Soběkur na jižním Plzeňsku zemřel třiadvacetiletý řidič. Jeho bezvládné tělo museli hasiči vyprostit pomocí hydraulických nástrojů, poté záchranáři začali s jeho resuscitací. Veškeré snahy ale byly marné. Muž podle policie nedal na křižovat přednost v jízdě. Žena z druhého vozu vyvázla s lehčími zraněními.

„Na křižovatce silnic183/II a 1823/III nedaleko Soběkur došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Řidiče jednoho z vozů jsme vyprostili pomocí hydraulických nástrojů a spolupracovali jsme se záchrankou při resuscitaci,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

K nehodě vzlétl také vrtulník. „Ve spolupráci s leteckou záchrannou službou jsme na místě resuscitovali mladého muže. I přes veškerou snahu našich záchranářů a lékařů se nepovedlo obnovit jeho základní životní funkce. Utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Lékaři museli konstatovat smrt,“ doplnil Lukáš Uherek z krajské záchranky.

Na místě ještě ošetřili čtyřicetiletou ženu, kterou s lehkými zraněními převezli na chirurgii fakultní nemocnice na Borech. „Z dosud zjištěných skutečností vyplývá, že řidič jel s vozidlem Peugeot po vedlejší komunikaci ve směru na obec Soběkury a na křižovatce nedal přednost vozidlu Ford, které jelo po hlavní komunikaci ve směru od Přeštic. Po střetu vozidel Peugeot narazil do stromu,“ sdělila k okolnostem nehody policejní mluvčí Eva Červenková. U zemřelého vyšetřovatelé nařídili soudní pitvu.

Foto se svolením HZS Plzeňského kraje

Štítky tragická nehoda, smrtelná nehoda, dopravní nehoda, nedal přednost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič nepřežil střet s druhým autem, kterému nedal přednost na křižovatce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.