Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

VIDEO: Kocour Jerry uvízl na střeše, hasiči pro něj vyrazili se žebříkem, nahoru do koše vzali i majitelku

Netradiční výjezd mají za sebou plzeňští hasiči. Tentokrát nezasahovali u požáru nebo nehody, ale pomáhali kočce, která uvízla na střeše bytového domu v Guldenerově ulici na Východním předměstí, nazývaným Petrohrad. Hasiči na místo přijeli s automobilovým žebříkem a s sebou nahoru vzali i majitelku kocoura Jerryho.

„Já vás tady jenom připoutám,“ ujišťuje hasič majitelku zatoulaného kocoura a bere ji s sebou do koše automobilového jeřábu. Chlupáč seděl až nahoře na střeše na okapu. Jakmile majitelku uviděl, ihned na pozdrav zamňoukal. „Jsme tady! Už jsme tady. On jde i sám, to je super,“ komentuje majitelka a na videu je vidět, že Jerry sám vleze do přepravky.  

„Chlupáč utekl na místo, odkud nebyl schopen se vrátit. Pomocí výškové techniky a Jerryho majitelky, kterou jsme vzali na žebřík s sebou se podařilo vyděšeného kocoura dostat do bezpečí,“ doplnil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Pro hasiče není záchrana zvířat ničím výjimečným. Například v Horažďovicích v minulosti uvízla kočka v jednom z hrobů na místním hřbitově. Po vyproštění skončila v dočasné péči spolku, brzy ale našla nového majitele. Naopak u jednoho z dobrovolných hasičů skončilo kotě Štístko, kterého vyprošťovali z trubky ve Folmavě na Domažlicku.

Překvapení záchranáři se nestačili divit. Vezli v sanitce dva černé pasažéry, malá koťátka

Velmi netradiční službu zažili záchranáři ze Stříbra, kteří objevili ve svém voze dva černé pasažéry. Upozornilo je na ně mňoukání, které se ozývalo zpod kapoty. K velkému překvapení se u motoru tísnila dvě koťátka, o která se teď s láskou starají.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS Plzeňského kraje

Štítky záchrana zvířete, záchrana kočky, kočka na střeše, hasiči vyprošťovali

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kocour Jerry uvízl na střeše, hasiči pro něj vyrazili se žebříkem, nahoru do koše vzali i majitelku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.