Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

VIDEO: Strážníci pronásledovali muže na elektrokoloběžce. Snažil se je setřást v parku, ale havaroval

Hlídku strážníků zaujal u Borského parku v Plzni starší muž na elektrokoloběžce. Policistům bylo hned jasné, že jeho vozítko už spadá do kategorie motocyklů a je tak zapotřebí řidičský průkaz. Z místní znalosti také věděli, že řidičák dotyčný nemá a rozhodli se ho zastavit. Šofér ale zareagoval jinak a rozhodl se, že jim ujede.

Bylo kolem sedmé hodiny večerní, když si městští policisté v ulici U Borského parku všimli muže na elektrokoloběžce. „Strážníci měli důvod se domnívat, že elektrokoloběžka spadá do kategorie motocyklů a k jejímu řízení je nutné mít řidičský průkaz. A o třiašedesátiletém muži z místní a osobní znalosti věděli, že jej nemá,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

​​​​​​

Policisté se rozhodli muže zastavit. On ale na jejich výzvy nereagoval a naopak zrychloval. Nakonec sjel ze silnice, projel brankou u tenisového klubu a zamířil rovnou do Borského parku. Na videozáznamu je pak vidět, jak uhání po prašné cestě. Na nerovném terénu měl problémy a několikrát zavrávoral. Nakonec vjel na trávu a havaroval.

„Dotyčný vyvázl bez zranění. Následným prověřováním se potvrdila strážníkům jejich původní domněnka – muž měl skutečně blokované řidičské oprávnění a k řízení kategorie tohoto „stroje“ se sílou motoru 3000 W tudíž nebyl oprávněn. Celou záležitost šetří PČR,“ uzavřela Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky pronásledování, snažil se ujet policii, ujížděl policii, muž na elektrokoloběžce, bez řidičáku, honička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci pronásledovali muže na elektrokoloběžce. Snažil se je setřást v parku, ale havaroval  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.