Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

VIDEO: Muž vdechl kus jídla a začal se dusit, pohotový strážník předvedl bezchybný Heimlichův chvat

Dramatické okamžiky se odehrály v sadovém okruhu v samotném centru Plzně. Hlídka strážníků si všimla muže, který seděl na lavičce, ztěžka dýchal a snažil se volat o pomoci. Policisté k němu okamžitě přispěchali. Nešťastník gestikuloval, že má něco v krku a že se dusí. Nakonec mu pomohl strážník, který použil Heimlichův manévr.

„Během kontrolní činnosti si hlídka povšimla v Kopeckého sadech muže, který seděl na lavičce, ztěžka dýchal a snažil se volat o pomoc. Strážníci začali okamžitě zjišťovat, co se mu přihodilo,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Tereza Schliková.

Osmapadesátiletý muž gestikulací popsal, že ho bolí na hrudníku a že vdechl kus jídla. Policisté obratem zavolali záchranku. „Jeden ze strážníků se pokusil pomoc muži vykašlat zbytek jídla za použití Heimlichova manévru, což několikrát zopakoval, dokud muž nezačal lépe dýchat. Hlídka na místě následně monitorovala jeho životní funkce do příjezdu záchranářů, kteří rozhodli o převozu muže do nemocnice,“ dodala Schliková.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky záchrana života, dusící se muž, dusil se, vzdechl jídlo, Heimlichův manévr, Heimlichův chvat, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Svoboda

Kluk byl docela pohotový, ze záběru není zcela zřejmé, zda se mu povedlo ten vdechnutý kus dostat ven, ale stejně klobouk dolů. Byl jsem jednou při podobné věci, ten dotyčný se opravdu dusil a nebyl schopen komunikovat. Vzhledem k tomu, že byl větší než já, mlátil jsem ho do zad tak dlouho, dokud z něho nevypadl kus okurky, kterou se dusil. Potom už dýchal normálně, byl schopen i mluvit. Stejně ho pro jistotu odvezla sanita. Tento manévr by mu pomohl asi rychleji, ale fakt nevím, jak bych byl schopen pomoci člověku který je vyšší než já.

Sobota, 27. července 2024, 16:53Odpovědět

VIDEO: Muž vdechl kus jídla a začal se dusit, pohotový strážník předvedl bezchybný Heimlichův chvat  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.