Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

VIDEO: Strážníci se předvedli jako kovbojové, uprchlé lamy chytali do lasa

Netradiční odchytovou akci mají za sebou plzeňští městští strážníci. Obrátila se na ně totiž žena s prosbou, jestli by ji nepomohli chytit uprchlé lamy. Tito sudokopytníci pochází z Jižní Ameriky a patří mezi krotká a nenáročná zvířata. Lamy ale umí být i pěkně paličaté a známé jsou i svými plivanci.

„Volala nám na tísňovou linku oznamovatelka, že jí utekly lamy a potřebovala by pomoci s odchytem. A jelikož naši strážníci žádné lamy nejsou, dorazili na místo a odchyt se podařil,“ informovali strážníci na svých sociálních sítích.

Jako klíčový se ukázal nápad strážníka, který z lana vytvořil laso a jako zkušený kovboj jej přehodil neposlušným lamám přes hlavu. I za cenu několika plivanců. Nakonec se je podařilo nahnat do vozíku a přepravit zpátky do Ponyklubu Kalikov.

Lamy jsou krotká, nenáročná a všestranná zvířata. Přezdívá se jim také bezhrbí velbloudi. Oblíbená jsou hlavně coby živé sekačky a také dávají kvalitní vlnu. Proslavené jsou ale i svými nevábně páchnoucími plivanci. Na internetu najdete mnoho zábavných videí. Toto chování je projevem obrany i zastrašování. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky odchytová akce, odchyt zvířat, odchytová skupina, městská policie, lamy, lamy na útěku, uprchlé lamy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci se předvedli jako kovbojové, uprchlé lamy chytali do lasa  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.