Počasí dnes27 °C, zítra29 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

Fakultní nemocnice chce vybudovat dvě dětské skupiny pro děti svých zaměstnanců

Fakultní nemocnice Plzeň se chystá vybudovat dvě dětské skupiny pro děti ve věku od šesti měsíců do tří let. Jedna skupina by měla vzniknout v areálu na Lochotíně, druhá na Borech. Aktuálně probíhá mapování a hledání ideálního prostoru, aby to nebylo daleko na autobus nebo na parkoviště. Nemocnice by ráda, aby bylo hotovo do jednoho roku.

„Pokyn na zřízení dětských skupin v přímo řízených organizacích vzešel od ministerstva zdravotnictví v úvodu letošního roku jako jeden z možných stabilizačních prvků v péči o zaměstnance a stabilizaci zdravotnických pracovníků,“ vysvětluje Andrea Mašínová, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN Plzeň.

Fakultní nemocnice v Plzni jako první v republice přichází s unikátním projektem Rodinného dobrovolnictví

Dobrovolnictví má ve FN Plzeň dlouholetou tradici, ale rodinné dobrovolnictví je naprostou novinkou. Cílem je, aby osamělí pacienti měli aspoň na chvilku společnost. V rámci tuzemských nemocnic se dokonce jedná o vůbec první takovýto projekt....

Nemocnice předpokládá, že jedna skupina bude působit v areálu na Borech a jedna na Lochotíně. „Nyní mapujeme možnosti a umístěni skupin optimálně do prostor FN Plzeň, s návazností na dostupnost parkoviště, hromadné dopravy a bezbariérovost. Na zřízení dětské skupiny bychom rádi čerpali dotaci. Investice bude bezpochyby v řádech milionů korun,“ doplnila náměstkyně.

Optimální velikost skupiny je 12 až 18 dětí. Dětskou skupinu bude provozovat nemocnice. Ještě ale není jasné, zda ve vlastní režii nebo s partnerem. „Je předčasné spekulovat, zatím jsme ve fázi přípravy projektu na její vznik,“ dodala Andrea Mašínová.

Ohodnoť článek

Foto FN Plzeň, vizualizace: architekti Veselák a Toman

Štítky FN Plzeň, fakultní nemocnice, dětská skupina, hlídání dětí, FN Bory, FN Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice chce vybudovat dvě dětské skupiny pro děti svých zaměstnanců  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.