Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Investice do apartmánů v Albánii: Deset důvodů, proč se vyplatí

Investice do nemovitostí je vždy zásadním krokem a Albánie se stává jednou z atraktivních destinací pro tento účel. Albánie zažívá boom v oblasti turismu i infrastruktury, což dělá z této země ideální místo pro investování do apartmánů. Zde je 10 důvodů, proč byste měli zvážit investici do apartmánu v Albánii.

1. Příznivé ceny nemovitostí

Ceny apartmánů v Albánii jsou velmi příznivé. Apartmány přímo u moře můžete pořídit již od 2 milionů korun, což je mnohem nižší cena v porovnání s jinými středomořskými destinacemi.

2. Strategická lokalita

Albánie se nachází na strategické poloze v blízkosti Itálie a Řecka, což ji činí snadno dostupnou pro evropské turisty. Plánované rozšíření infrastruktury, jako je nová železniční trať mezi letištěm v Tiraně a přístavním městem Durrës, ještě zvýší její atraktivitu.

3. Rozvoj nových projektů

V Albánii se chystá spousta nových projektů, které zvýší její potenciál. Například v Durrësu se staví nová marina v rámci Dubajského projektu, která zahrne jachty, kanceláře, hotely a obchody. To zaručuje růst hodnoty nemovitostí v této oblasti.

4. Potenciál pro pronájem

Pokud plánujete apartmán pronajímat, Albánie nabízí širokou škálu možností. Můžete si pořídit apartmán s následnou správou nemovitosti a pronájmem, což vám zajišťuje bezstarostný příjem.

5. Široká škála apartmánů

Na trhu je k dispozici široká škála apartmánů, od luxusních přímo u moře až po cenově dostupnější varianty ve vzdálenosti několika set metrů od pláže. To umožňuje flexibilitu při výběru dle vašich potřeb a finančních možností.

6. Stoupající turistický ruch

Albánie zažívá nárůst turistů díky krásným plážím a bohaté kultuře. Tento trend zvyšuje poptávku po krátkodobých pronájmech, což může být velmi výhodné pro investory do nemovitostí.

7. Atraktivní pro první návštěvníky i stálé hosty

Existují dvě hlavní skupiny hostů, kteří využívají pronájem apartmánů v Albánii. První skupina jsou turisté, kteří do Albánie přijíždějí poprvé a preferují apartmány s výhledem na moře. Druhá skupina jsou stálí návštěvníci, kteří již zemi znají a nepotřebují bydlet přímo u pláže, což rozšiřuje možnosti pronájmu.

8. Delší sezóna v některých oblastech

V oblastech jako je Durrës a jeho okolí je sezóna na pronájem delší než na jihu země. To znamená vyšší potenciál pro celoroční výnosy z pronájmu.

9. Budoucí infrastrukturní projekty

Plánované projekty jako nové letiště na jihu Albánie ve Vloře zvýší dostupnost a přitažlivost této oblasti pro turisty, což může zvýšit hodnotu nemovitostí v těchto lokalitách.

10. Osobní užitek

Investiční apartmán v Albánii může sloužit nejen jako zdroj příjmu, ale také jako skvělé místo pro vaši vlastní dovolenou. Albánie nabízí krásné pláže, přírodní scenérie a bohatou historii, což z ní činí ideální destinaci pro odpočinek.

Závěr

Investování do apartmánu v Albánii se vyplatí díky příznivým cenám, rozvoji infrastruktury, rostoucímu turismu a mnoha dalším faktorům. Bez ohledu na to, zda hledáte investici pro pronájem nebo místo pro vaši vlastní dovolenou, Albánie nabízí širokou škálu možností, které stojí za zvážení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavla Mynářová

Štítky Albánie, byt, investice, nemovitost, projekt, pláž, moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice do apartmánů v Albánii: Deset důvodů, proč se vyplatí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.