Počasí dnes30 °C, zítra18 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Státní zástupce obžaloval muže, který umístil podomácku vyrobenou bombu před vchod do bytového domu

Státní zástupce dnes podal obžalobu na třicetiletého muže, který v únoru umístil podomácku vyrobený nástražný systém před vchod bytového domu v Horšovském Týně. Exploze lehce zranila jednačtyřicetiletého muže. Motivem měly být osobní spory. Podezřelého muže v krátké době zadržela zásahová jednotka. Soud ho vzápětí poslal do vazby.

„V těchto dnech krajští kriminalisté státnímu zástupci doručili návrh na podání obžaloby. Státní zástupce dnes k okresnímu soudu podal na výše zmiňovaného muže obžalobu,“ informovala ve středu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

K události došlo v noci na 20. února. „Muž vedle vchodových dveří bytového domu v Horšovském Týně umístil nástražný výbušný systém, na který si nakoupil všechny potřebné kovové součástky a odpalovací zařízení a který sám sestavil, a když poté ve večerních hodinách přišel poškozený ke dveřím, dálkovým ovladačem aktivoval podomácku vyrobený nástražný systém,“ přiblížila mluvčí.

Jednačtyřicetiletého muže zasáhly střepiny do hlavy a obličeje, naštěstí šlo jen o lehká zranění. „Měl jen povrchové poranění, oči nebyly zasaženy. Převezli jsme ho k menšímu ošetření a na pozorování do Domažlické nemocnice,“ uvedla tehdy Andrea Divišová z krajské záchranky. 

Na místo ještě během noci přijel policejní kynolog se speciálně vycvičeným psem, pyrotechnici a výjezd kriminalistů. Společně ohledali místo činu a jeho okolí a zajistili stopy. Události se věnoval speciální tým policistů a za krátko už měl podezřelý muž na rukou želízka. Motivem měly být osobní spory mezi oběma muži. Škody byly minimální, silný výbuch mírně poškodil zeď bytového domu a okolní vozidla.

„Díky pečlivému a intenzivnímu prověřování případ kriminalisté objasnili a zahájili trestní stíhání třicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu obecné ohrožení v jednočinném souběhu se zločinem těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ dodala Brožová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky výbušný systém, podomácku vyrobená výbušnina, nástražný systém, Horšovský Týn, exploze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státní zástupce obžaloval muže, který umístil podomácku vyrobenou bombu před vchod do bytového domu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.