Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Obecní Autokemp Babylon u Domažlic plánuje kompletní přestavbu za 160 milionů

Obec Babylon na Domažlicku chce za 160 milionů korun zrekonstruovat stejnojmenný autokemp. Obec, která rozlehlý kemp proti přírodnímu koupališti vlastní a provozuje, postupuje kvůli vysokým nákladům po etapách. Letos začala rekonstruovat sociální zázemí. Novinářům to řekl starosta Babylonu Pavel Bambásek (Pro Babylon). Obec má 350 obyvatel a polovina domů je využívaná k rekreaci.

„Máme hotový projekt. Abychom kemp předělali tak, jak bychom chtěli, tak to vychází na 160 milionů. Pak by splňoval současné nároky a nebyl to retro kemp, jako je teď. Ale bohužel na to nejsou žádné dotace, takže to budeme dělat postupně po etapách," uvedl starosta Pavel Bambásek (Pro Babylon). Autokemp, který je v provozu od května do konce září, obci přináší menší zisk. „Ale na těch 160 milionů si nikdy nevydělá," dodal. Obec, která sousedí s vodní plochou, hodně investuje do zvelebování veřejných ploch, hřišť a budov včetně kempu.

Modernizace počítá s novými chatami i zděnými objekty. Obec teď začíná budovat zděné sociální zázemí s WC za několik milionů korun, za ním vznikne kompletní zázemí pro obytné vozy. „Ty jsou teď strašný boom. V červenci budeme mít, zřejmě jako první v ČR, myčku kazet do chemických toalet za půl milionu. Host si namačká operaci a za pět minut vytáhne čistou navoněnou kazetu," uvedl.

Podle Simony Schlägelové, jednatelky obecní firmy Autokemp Babylon s.r.o., je tam 115 lůžek v chatkách a dvě velké plochy pro karavany a stany, třetí volný pozemek obec zatím neudržuje a nevyužívá se. Podle starosty se do areálu vejdou stovky lidí. Karavanů tam může parkovat 80, od jejich počtu se pak odvíjí plocha pro stanování. „Loni byla pěkná sezona, i když první dva týdny v srpnu pršelo. Lůžková kapacita byla využita na 50 procent, což je dobré," uvedla. Kemp loni ani letos nezdražoval. Lepší chatky, vybavené novým nábytkem a zařízením, stojí na noc od 950 do 1200 korun. Karavanisté platí 130 Kč na osobu a 150 korun za vůz. „Třetinu návštěvníků tvoří cizinci, hodně Němci, ale máme tu i Holanďany, Švýcary, loni Američany," dodala Schlägelová.

Desetihektarový Babylon, nejznámější rekreační rybník v kraji, eviduje za sezonu až 100 000 rekreantů. Vlastní ho nedaleké město Domažlice. „Letos jsme protáhli pláž, postavili dřevěné molo a po 12 letech obnovili provoz lodiček a šlapadel," řekl místostarosta Jan Benc (ANO). Stejně jako loni tam je vstup zdarma. „Ti, co v kempu tráví léto, tak koupaliště hodně využívají," dodal starosta Stanislav Antoš (KDU-ČSL). Rybník i kemp jsou napojené na mezinárodní cyklostezkou na bavorskou i českou stranu přes Domažlice.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Autokemp Babylon

Štítky Autokemp Babylon, Babylon, Domažlicko, turistika, autokemp, přestavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obecní Autokemp Babylon u Domažlic plánuje kompletní přestavbu za 160 milionů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.