Počasí dnes29 °C, zítra25 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Oprava divočáky zdevastovaného hřiště vyšla na šest milionů korun, teď už by se tam prasata neměla dostat

Hřiště oddílu TJ Košutka v Plzni si oblíbili divočáci, kteří tam nadělali obrovskou spoušť. Klubu hrozilo, že bude muset hledat nové prostory, jelikož by opravu nedokázal sám zafinancovat. Nakonec mu pomohla finanční injekce od města, prvního obvodu i kraje. Podmínkou ovšem bylo, aby klub zajistil dostatečné zabezpečení a podobná událost se už nikdy neopakovala.

Předloni na podzim rozryla prasata hřiště ve Vinické ulici. Jednomu z nejstarší plzeňských fotbalových klubů najednou hrozilo stěhování. Pomocnou ruku mu nakonec podalo město i kraj. Dnes už se po trávníku prohání mladí sportovci. Oprava zdevastované plochy a zabezpečení proti opětovnému poškození divokými prasaty se vyšplhala na celkem šest milionů korun.

„Od města Plzně jsme získali dotaci ve výši tří milionů korun, jeden milion korun jsme dostali od prvního městského obvodu a milion korun od Plzeňského kraje. Bez těchto financí bychom nebyli schopní i nadále podporovat v takovém rozsahu amatérský sport,“ sdělil Petr Nováček, předseda oddílu TJ Plzeň Košutka.

„Jedná se o jedno z největších sportovišť na území Plzně a na hřišti před jeho zničením divočáky sportovaly stovky dětí,“ uvedl radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek (PRO Plzeň). „Fotbal v Plzni není jen o Viktorce, ale i o Košutce a dalších klubech, které pečují o mládež. Za to je třeba sportovním klubům poděkovat,“ doplnil primátor Roman Zarzycký (ANO).

Fotbalový oddíl Plzeň TJ Košutka vznikl v roce 1921 a je tak jedním z nejstarších fotbalových oddílů na území města Plzně. Původně začínal pod názvem SK Lochotín. Počet aktivních členů se dlouhodobě pohybuje kolem 500, kdy téměř dvě třetiny z nich jsou děti a mládež. Ze 14 družstev jich pět dlouhodobě hraje v krajských soutěžích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Morávek, Barbora Hájková

Štítky TJ Košutka Plzeň, divoká prasata, divočáci ve městě, dotace, podpora sportu, Tomáš Morávek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava divočáky zdevastovaného hřiště vyšla na šest milionů korun, teď už by se tam prasata neměla dostat  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.