Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Mladík při pálení větví nalil do ohně benzin, utrpěl vážná poranění v obličeji a na končetinách

Vážná zranění při pálení větví utrpěl dvaadvacetiletý mladík v Měčíně na Klatovsku. Při zapalování ohně si pomohl benzinem. Plameny ho zasáhly na obličeji, rukou i nohou. Na specializovanou kliniku ho transportoval vrtulník.

Všechny záchranné složky vyjížděly ve čtvrtek odpoledne do Měčína na Klatovsku. „Na místě došlo k popálení muže při manipulaci s ohněm. Muž utrpěl popáleniny na obličeji a horních i dolních končetinách,“ informovala Mária Svobodová z krajské záchranky.

Po nezbytném ošetření si ho převzali letečtí záchranáři a transportovali ho na vinohradské popáleninové centrum. „Muž ročník 2002 měl zapalovat větve, kdy si k tomuto měl dopomoci benzinem, čímž došlo k jeho popálení,“ upřesnila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Letos to není první podobný případ. Na konci dubna záchranáři ošetřovali šestasedmdesátiletého muže ve Vejprnicích na Plzeňsku. Senior se rozhodl vypálit na zahradě kořeny tújí. Tento nápad se ovšem vymkl kontrole a plameny zachvátily jeden z keřů. Muž už nestihl uskočit a popálil se. Také on skončil na specializované klinice v Praze.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky pálení větví, popáleniny, popáleninové centrum, manipulace s benzinem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík při pálení větví nalil do ohně benzin, utrpěl vážná poranění v obličeji a na končetinách  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.