Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Žena se zamilovala do falešného amerického chirurga, vzala si kvůli němu několik půjček

Zlomené srdce a dluhy. Tak dopadla devětapadesátiletá žena z Tachovska, která podlehla kouzlu falešného lékaře. Podvodník si s ní zhruba měsíc dopisoval. Neustále ji přesvědčoval o tom, že je velmi bohatý a vlastní několik nemovitostí i luxusní auta. Přesto z ní postupně vylákal přes půl milionu korun. Aby ho potěšila, vzala si několik půjček.

„Devětapadesátiletá cizinka žijící trvale v České republice se na jedné ze sociálních sítí seznámila s osobou, která tvrdila, že je chirurg žijící v USA. Kromě své rodinné situace jí její nová známost přiblížila i své majetkové poměry,“ popisuje policejní mluvčí Iva Vršecká.

Oprášený trik s námořníkem opět zafungoval, naivní žena přišla o více než dva a půl milionu

O své životní úspory přišla důvěřivá čtyřiačtyřicetiletá žena z Klatovska. Na sociální síti si začala dopisovat s tajemným mužem, který vystupoval pod českým jménem. Po chvíli se jí svěřil s tím, že uvízl na lodi s trezorem naditým penězi. Ženě...

Muž se vytasil s oblíbenou historkou podvodníků. Tvrdil, že je vdovec a prakticky okamžitě se do ní zamiloval. Navíc měl vlastnit tři domy, deset luxusních aut a hotovost v řádech milionů dolarů. „Ženu obelstil lichotkami a po zhruba měsíčním dopisování z ní pod různými záminkami vylákal více než 27 tisíc eur. Ty měly být určené mimo jiné na vystavení certifikátu k jejich sňatku, společné dovolené nebo školné pro jeho syna, který studuje v Turecku,“ pokračuje Vršecká.

Žena ovšem neměla dostatek peněz a tak si u dvou bank sjednala úvěry za více než 295 tisíc korun. „Když si uvědomila, že byla oklamána, oznámila celou věc policistům. Ti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu a po pachateli pátrají,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, falešný lékař, online podvod, sociální sítě, podvedená žena, důvěřivá žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se zamilovala do falešného amerického chirurga, vzala si kvůli němu několik půjček  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.