Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Překvapení záchranáři se nestačili divit. Vezli v sanitce dva černé pasažéry, malá koťátka

Velmi netradiční službu zažili záchranáři ze Stříbra, kteří objevili ve svém voze dva černé pasažéry. Upozornilo je na ně mňoukání, které se ozývalo zpod kapoty. K velkému překvapení se u motoru tísnila dvě koťátka, o která se teď s láskou starají.

„Nechtěně jsme svezli černé pasažéry. Na výjezdu nám asi nějaká starostlivá kočičí máma dala do sanitky svá koťata. Bohužel jsme to zjistili až na základně díky usilovnému mňoukání těch malých roztomiloušů,“ uvedli záchranáři na svých sociálních sítích. S pomocí hasičů koťata vyprostili a poskytli jim neodkladnou péči, jak sami s nadsázkou uvedli.

„Bohužel nevíme, kde jsme k nim přišli. Samozřejmě jsme se snažili zjistit, jestli by se je nedalo vrátit k mamince, ale bohužel. Takže krmíme, mazlíme a staráme se. Všichni se podílejí a hlídají na střídačku,“ ubezpečila záchranářka.

Zachráněné kotě si v minulosti adoptoval například hasič z Horní Folmavy, foto: HZS Plzeňského kraje

Podobný příběh se odehrál začátkem roku v Horní Folmavě na Domažlicku, kde hasiči pomáhali kotěti, které uvízlo v trubce pod terasou restaurace. Zvíře se podařilo z trubky vyprostit, ale nastala otázka, co s ním bude dál. Bezprizorní chlupaté kuličky se nakonec ujal dobrovolný hasič Patrik Maliňák a dal mu jméno Štístko. Kotě mělo zraněné oči a hrozilo, že zcela oslepne. Ale ani kotě ani Patrik to nevzdali a po mnoha návštěvách veterináře se podařilo plně zachránit zvířeti zrak alespoň na jednom oku.

„V současnosti se má kočička čile k světu a užívá si komfort nového pelíšku. A jak každý, kdo chová kočky ví, bydlí nyní Patrik u svého kotěte, nikoli obráceně. Doufejme, že Štístku, zbylo ještě hodně z jeho devíti životů,“ uvedl tenkrát mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Plzeňského kraje - Výjezdová oblast Západ

Štítky záchrana zvířete, vyproštění koťat, koťata, černý pasažér, záchranná služba, záchranáři Stříbro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šárka Vítková

Tak tohle jsou dva moc krásné příběhy a tímto záchranářům děkuji. Ta dvě koťata jsou úplně stejná, jako máme my, také zachráněná na podzim v Blovicích a jsou to fakt miláčkové.

Pondělí, 3. června 2024, 11:43Odpovědět

Překvapení záchranáři se nestačili divit. Vezli v sanitce dva černé pasažéry, malá koťátka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.