Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyčerpávající akce, zraněného kačera proháněl záchranář na kajaku po celém rybníku

Fyzicky náročnou záchrannou akci absolvoval na kajaku v ledové vodě a s respirátorem na obličeji pracovník plzeňské záchranné stanice živočichů. Zraněného kačera naháněl na Lopatském rybníku pod Státním zámkem Kozel na jižním Plzeňsku.

„Volali nám lidé, že u Šťáhlav je mezi kachnami a labutím párem jeden samec kachny divoké s ošklivě zlomeným křídlem. Lidí volalo tak moc, že i přesto, že samci divokých kachen jsou lovnou zvěří a v přírodě plní funkci hlavně potravy pro jiné predátory, jsme na rybník vyjeli a poraněného samce odchytili,“ řekl šéf záchranné stanice Karel Makoň.

Samotný odchyt ovšem vůbec nebyl jednoduchou záležitostí. „Po prvním neúspěšném pokusu o odchyt samce na rohlík do podběráku, jsme museli nasadit kajak a Radka Zemana, který neustále se potápějícího kačera na Kozlu zhruba po 10 minutách v kajaku s respirátorem na obličeji uhonil a odchytil,“ popsal akci zvířecí záchranář.

Po amputaci konce roztříštěného levého křídla bude kačer pravděpodobně zařazen do chovu v zajetí a čeká ho klidný a pokojný život se zajištěným přísunem potravy. 

Ohodnoť článek

Foto DESOP

Štítky Záchranná stanice, DESOP, Karel Makoň, záchrana, kačer, rybník, Kozel, kachna, Plzeňský kraj, Šťáhlavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyčerpávající akce, zraněného kačera proháněl záchranář na kajaku po celém rybníku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.