Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Obyvatelům sídliště slouží nová komunitní zahrada, budou si tam pěstovat bylinky a zeleninu

Celkem jedenáct záhonů zdobí prostor vedle služebny městské policie v Plzni na Skvrňanech. Jde o přání tamních obyvatel, kteří o komunitní zahradu velmi stáli, a dokonce její zřízení navrhli i v rámci takzvaného participativního rozpočtu. Do užšího výběru se sice tento nápad nedostal, obvod se nicméně rozhodl, že jim přeci jen vyjde vstříc.

„V prostoru vedle služebny městské policie instaloval třetí městský obvod deset obdélníkových vyvýšených záhonů pro zeleninu a bylinky a jeden čtvercový, který by měl sloužit jako květinový,“ uvedl starosta centrálního obvodu David Procházka (ANO).

Ačkoliv se myšlenka komunitní zahrady neumístila na prvním místě v hlasování o rozdělení participativního rozpočtu, vedení Trojky se rozhodlo ji uskutečnit. Podle radnice se totiž jedná o velmi zajímavý a nepříliš nákladný projekt. Skvrňanská komunita navíc o zahrádku velmi stála.

„Jedná se o první komunitní zahradu v sídlišti svého druhu, zájemci zde mohou pěstovat plodiny i kompostovat. Jedinou podmínkou je členství ve Skvrňany garden komunitě a členský příspěvek ve výši 50 korun měsíčně,“ vysvětluje iniciátor projektu Tomáš Kůrka. Kontaktovat ho lidé mohou přes zmíněnou facebookovou komunitu nebo na emailu: skvrnanygarden@seznam.cz.

„Jsem rád, že vedení obvodu přistoupilo k tomu, že se komunitní zahrada zřídí, a věřím, že ji obyvatelé Skvrňan budou využívat,“ dodal zastupitel MO Plzeň 3 Michael Sinkule (PRO Plzeň). V záhonech už je zemina a vše zdárně roste. Místní teď jen doufají, že se na květináčích nevyřádí vandal. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michaela Adámková, Tereza Koudelková

Štítky komunitní zahrada, zahradničení, MO Plzeň 3, Trojka, participativní rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelům sídliště slouží nová komunitní zahrada, budou si tam pěstovat bylinky a zeleninu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.