Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Město opraví 700 metrů stezky pro pěší a cyklisty, akce vyjde na tři miliony

Nového povrchu se dočká stezka u kasáren Slovany v Plzni. S pracemi se začne 22. dubna. Chodci budou muset po dobu akce použít druhý chodník, cyklisté objízdnou trasu. Výměna asfaltu, který zvlnily kořeny okolních stromů, vyjde na 3,3 miliony.

„Letos dojde k výměně starého asfaltového povrchu zvlněného kořeny okolních stromů za nový. Obnoveno bude téměř 700 metrů stezky v původní šíři 3 až 4 metry. V zeleném pásu mezi opravenou stezkou a silnicí bude vysázeno 17 okrasných listnatých stromů. Ty poskytnou uživatelům stezky v létě příjemný stín,“ popsal náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Během stavby bude celý úsek původního chodníku od křížení Nepomucké s Jasmínovou ulicí až po parkoviště před areálem Auto CB pro pěší a cyklisty uzavřen. „Cyklisté tak budou navedeni na objízdnou trasu už v křížení ulice Nepomucké s ulicí K Dráze. Cykloobjížďka je vedena ulicemi U Stezky, Zelenohorská a Za Vodárnou na cyklostezku na druhé straně Nepomucké. Chodci použijí chodník na druhé straně Nepomucké,“ upozorňuje mluvčí magistrátu Hana Josefová.

Hotovo by mělo být do konce května. „Tento úsek využívají jak rekreační, tak dopravní cyklisté, jeho povrch ale patřil k nejhorším v Plzni. Věříme, že tady s novou výstavbou bytů v areálu bývalých kasáren Slovany provoz cyklistů i pěších zhoustne," doplnila plzeňská cyklokoordinátorka Radka Žáková.

Za nový asfaltový povrch a s tím související práce zaplatí Správa veřejného statku města Plzně  (SVSMP) která je zhotovitelem stavby. Celkem  jde o 3,3 milionu korun včetně DPH. Tato částka nezahrnuje náklady na výsadbu stromů a zeleně, která proběhne později. Tu zajistí také SVSMP.

Již od podzimu 2023 probíhá oprava povrchu několika úseků stezky pro pěší a cyklisty podél Plaské ulice od ulice Bohuslava Martinů až po konečnou tramvaje v Bolevci v celkové délce téměř tři čtvrtě kilometru. Nyní je položen asfaltový povrch a probíhají dokončovací práce. Celá stavba bude hotová v průběhu května. I po opravě tam bude stále provoz pěších a cyklistů oddělen. Nově bude část pro cyklisty a pro pěší oddělovat místo bílé čáry nalepovací hmatný pás na asfaltovém povrchu. Tato stavba stála 3,7 milionu včetně DPH. Zbývající úsek mezi křižovatkou s ulicí Na Sudech a Štikovou čeká na opravu plynového potrubí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radka Žáková

Štítky cyklostezka, výměna povrchu, obnova povrchu, stezka pro pěší, kasárna Slovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město opraví 700 metrů stezky pro pěší a cyklisty, akce vyjde na tři miliony  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.