Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sběratelé historických vozů promění plochu zimáku ve výstavní sál, představí třeba unikáty na parní pohon

Po šesti letech se vrátí na Zimní stadion v Rokycanech sběratelé historických automobilů, motocyklů a další techniky. Veřejnostech své poklady představí v rámci výstavy od 27 dubna do 1. května. K vidění tam budou unikáty jako je třeba vůz i motocykl na parní pohon.

„Náš klub se zhruba v pětiletých intervalech snaží velkou výstavou veteránů nabídnout veřejnosti náhled do motoristické historie, kdy se na motocyklu řadilo ruční pákou, volant byl na pravé straně, pohon obstarával místo řetězu klínový řemen a vozidla poháněla pára,“ říká Petr Vopřada, předseda Samostatného klubu historických vozidel v Rokycanech.

Návštěvníci budou moci obdivovat na dvě stovky vozidel, mezi nimiž nebudou chybět domácí značky Jawa, ČZ, Praga, Aero, Tatra, ale ani zahraniční stroje firem Zündapp, Mercedes, NSU,BMW a další. „I letos bude k vidění funkční model parního vozu Baffrey 1886 či pojízdný parní motocykl Roper. Člověk se tak vrátí o více než sto let v čase do období konce 19. století,“ prozradil Vopřada.

Velkými lákadly budou i čtyřválcové motocykly Henderson, Zündapp či americké stroje Harley Davidson, Indian a Super X. Za unikát mezi jednostopými exponáty se dá považovat motocykl Poustka 150 malé československé firmy stejného jména. „Příznivce dvoustopých strojů potěší vozy Praga, Ford, Fiat a další vozy slavných jmen,“ dodal Vopřada.

Velká výstava historických vozidel bude na Zimním stadionu v Rokycanech přístupná od soboty 27. dubna do úterý 30. dubna vždy od 8 do 20 hodin a i o státním svátku 1. května od 8 do 17 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Samostatný klub historických vozidel Rokycany

Štítky historické vozy, historické motorky, výstava, veteráni, výstava veteránů, zimní stadion, Samostatný klub historických vozidel Rokycany, tip na výlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sběratelé historických vozů promění plochu zimáku ve výstavní sál, představí třeba unikáty na parní pohon  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.