Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Osmnáctiletý mladík vařil a prodával pervitin, kriminalisté s TOXI týmem dopadli i další distributory

Kriminalisté ve spolupráci se speciálním TOXI týmem dopadli pětici mužů, kteří na území Plzeňského kraje prodávali nebo dokonce vyráběli drogy. Nejmladšímu z obviněných je teprve osmnáct let. Teď mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Kriminalistům v rámci celého kraje se podařilo rozkrýt několik případů obchodu s drogami. Jednoho z distributorů dopadli policisté z odboru Plzeň-venkov. „V tomto případě obvinili teprve osmnáctiletého muže, který podle dosud zjištěných skutečností prodal od loňského března v nejméně 95 případech marihuanu za několik tisíc korun a v nejméně 10 případech drogu pervitin. Mladík si měl drogu dokonce sám vyrábět,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová. Při domovní prohlídce našli u mladíka sušinu rostlinného materiálu, kterou budou dále zkoumat.

TOXI tým je součástí služby kriminální policie a vyšetřování a je složený ze zkušených vyšetřovatelů a vybraných kriminalistů. Jejich úkolem je odhalovat nelegální laboratoře, takzvané varny a výrobce drog, pěstírny a pěstitele rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, současně také eliminovat činnost dealerů a zjišťovat osoby, které jim v této protiprávní činnosti pomáhají.

Velký úspěch si připsal také tachovský TOXI tým, který ve spolupráci s policisty zadržel během dvou akcí hned tři muže, kteří se podíleli na distribuci drog. „V prvním případě policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku osmatřicet a třiačtyřicet let, kdy podle dosud zjištěných skutečností nakupoval mladší z nich pervitin, který pak dále prodal nejméně 28 osobám. Těm poskytl více než 160 gramů této drogy,“ pokračuje Raindlová.

V době zadržení měl muž u sebe plastový sáček s metamfetaminem a při domovní prohlídce u něj poté kriminalisté nalezli další, tentokrát se suchým rostlinným materiálem. Starší z obviněných mužů obchodoval s pervitinem minimálně od prosince loňského roku až do letošního března. „Drogu si opatřoval od prvního obviněného a dále ji pak distribuoval. Při druhé policejní akci tachovští kriminalisté zadrželi čtyřicetiletého muže, který si opatřoval pervitin a ten dále distribuoval dalším osobám. Při domovní prohlídce u něj policisté nalezli sáčky s pervitinem a přes půl kilogramu marihuany,“ doplnila mluvčí.

Posledním z obviněných je třiatřicetiletý Plzeňan, který prodal nejméně sedmi lidem desítky gramů pervitinu a marihuany. Tímto obchodem si přišel na více než 60 tisíc korun. Drogy prodával na různých místech západočeské metropole. „V případě prokázání viny hrozí obviněným mužům až pět let odnětí svobody,“ uzavřelaMichaela Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky toxi tým, prodej drog, varna pervitinu, zátah na dealery, dealeři drog, mladík prodával drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmnáctiletý mladík vařil a prodával pervitin, kriminalisté s TOXI týmem dopadli i další distributory  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.