Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Na autobusovém nádraží řádil opilec, vyhrožoval i fyzickou likvidací, zastavili ho až strážníci

Agresivní chování, vyhrožování i poškození dveří má na svědomí jedenapadesátiletý opilec. Ten řádil v prostorách plzeňského autobusového nádraží a jeho okolí. Jeden z napadených přivolal strážníky, agresor se po jejich příjezdu pokusil zaútočit i na jednoho z nich.

Strážníci Městské policie Plzeň dorazili do prostor v Husově ulici, kde se měl nacházet agresivní opilec, který poškozuje vybavení haly a vyhrožuje újmou na zdraví přítomným osobám. "Po příjezdu zaregistrovali strážníci před budovou nádraží muže, který odpovídal popisu, jak výhružně gestikuluje a verbálně napadá cizího muže se psem. Hlídka agresora vyzvala, aby zanechal svého protiprávního jednání, ten se však otočil a svůj útok zaměřil na jednoho ze strážníků, kterého se pokusil udeřit do oblasti hlavy. Strážníci však opilého muže za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovali a nasadili mu pouta," sdělila Tereza Schliková z tiskového oddělení MP Plzeň.

U muže provedli dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu 2,51 promile. Opilec se neuklidnil ani během řešení události. Vyhrožoval hlídkám fyzickou likvidací a újmou na životě. Strážníci zjistili, že stejně tak slovně napadal i muže se psem, který událost oznámil. Napadený popsal, že si během venčení psa sedl na lavičku v parku, agresor k němu bezdůvodně přistoupil, povalil lavičku vedle něho a začal jej verbálně napadat. V přiblížení na kontaktní vzdálenost mu zabránil mužův pes.

 Po zjištění všech skutečností byla na místo přivolána státní policie a agresor byl, pro podezření ze spáchání trestného činu, předán policistům k dalším úkonům.

"V pátek ve večerních hodinách jsme přijali oznámení o protiprávním jednání jednapadesatiletého muže v prostoru autobusového nádraží v Plzni. Osobu policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Následně policejní komisařka zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování, výtržnictví, násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Věcí se policisté nadále zabývají," doplnila policejní mluvčí Iva Vršecká.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská Policie Plzeň

Štítky policie, strážníci, Plzeň, nádraží, opilec, agresor, napadení, CAN, Husova, hlídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na autobusovém nádraží řádil opilec, vyhrožoval i fyzickou likvidací, zastavili ho až strážníci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.