Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na místě staré německé školy vyroste dům s městskými nájemními byty pro osoby v bytové nouzi

Zchátralá stavba bývalé německé školy Šuferajn ustupuje nové stavbě. Budovu v desolátním stavu bez památkové hodnoty se už nevyplatilo opravovat. Nahradí ji bytový dům s jedenácti městskými byty pro osoby v bytové nouzi. Nastěhovat se budu moci nejpozději do dvou let od zahájení stavby.

„Město Plzeň systematicky buduje nájemní bydlení pro osoby v bytové nouzi, protože takových bytů je v Plzni stále nedostatek. Díky stavbě Nového Šuferajnu získáme do městského bytového fondu jedenáct bytů, které poskytneme právě těmto občanům,“ sdělila radní pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení Světlana Budková.

O nájemní byt si mohou zažádat lidé, kteří nemají vyhovující bydlení a jejichž příjem nepřesahuje výši 6. decilu. To je nyní přibližně 31,8 tisíc Kč u jednotlivce a například 41,4 tisíc korun u samoživitelky s jedním dítětem do třinácti let. Konkrétní hodnota platná pro daný rok bude vždy zveřejňována na internetových stránkách Ministerstva pro místní rozvoj. „Byty nabídnou prostor o dispozici 1+kk a velikosti do 50 metrů čtverečních,“ dodává Budková.

„Historický objekt Šuferajn, který se nachází v centru Malesic mezi kostelem, školou a fotbalovým hřištěm, neměl dlouhé roky využití a chátral. Proto jsem rád, že díky spolupráci města a obvodu místo něj vyroste bytový dům, ve kterém najdou domov například senioři, samoživitelé nebo mladí lidé,“ uvedl Aleš Tolar, starosta městského obvodu Plzeň 9 - Malesice.

Stavební práce vyjdou na celkem 41 milionů korun včetně DPH. Město Plzeň zažádá o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) prostřednictvím svého Útvaru koordinace evropských projektů. Podpora z IROP může dosáhnout až výše 28 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Plzen.eu

Štítky byty, Malesice, stavba, IROP, Plzeň, Budková, Tolar, dům, Šuferaj, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na místě staré německé školy vyroste dům s městskými nájemními byty pro osoby v bytové nouzi  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.