Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nepotřebuji řidičák, protože umím jezdit s traktorem, tvrdil policistům opilý řidič

Protizákonnou trojkombinaci předvedl v Plzni muž, který nedal přednost v jízdě vozu městské policie. Jak se pak ukázalo, usedl za volant opilý a bez řidičského průkazu. Podle svých slov ho nikdy neměl a nepotřebuje ho, protože umí řídit traktor. Policisté se ale setkali i s dalším výtečníkem, jenž se doslova vypotácel v auta a alkoholovým dechem je začal poučovat, jak probíhají policejní kontroly v zahraničí.

Řidič s vozidlem na sebe upozornil v okamžiku, kdy nedal naší hlídce přednost na křižovatce ulic Americká a Anglické nábřeží. Díky dobré reakci našeho strážníka nedošlo k dopravní nehodě, ale podezření z přestupku bylo na světě,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské police Plzeň.

Spolu s řidičem jeli ve voze další tři muži. Strážníci vyzvali řidiče, aby předložil patřičné doklady. On jim ovšem řekl, že řidičák nikdy neměl, ale že řídit umí, protože od svých mladých let jezdí s traktorem. „Aby toho nebylo málo z vozidla i řidiče se linul silný zápach po alkoholu a po dotazu, zdali řidič požil před jízdou nějaký alkohol, ten odpověděl, že měl dvě piva. Následná dechová zkouška, ale ukázala 1,43 promile. Řidič byl spolu s ostatními cestujícími předán přivolané státní policii a je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu,“ pokračuje Schliková.

Tento případ ovšem nebyl jediným. Podivnou jízdou na sebe upozornil i další šofér. Poté, co ho hlídka zastavila, bylo evidentní, že před jízdou popíjel. Řidič totiž doslova vyvrávoral z auta.

„Řidič se dušoval, že žádný alkohol nepil, ale po následně provedené dechové zkoušce přístroj ukázal hodnotu 1,98 promile, takže už nebylo moc o čem spekulovat. S řidičem se ve vozidle nacházela i jeho spolujezdkyně a řidič si náhle vzpomněl, že jedou z oslavy, což potvrdila i žena ve vozidle a on, že vypil dvě piva,“ pokračuje mluvčí policie.

V závěru ještě předložil řidičský průkaz z jiného státu, jeho doklad nebyl v našich registrech vůbec nalezen a nezdráhal se zvesela poučovat hlídky na místě, jak to chodí v jiných zemích. „Řidiče si následně pro podezření ze spáchání trestného činu převzali státní policisté,“ uzavřela Tereza Schliková.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky opilý řidič, opilí řidiči, jízda pod vlivem alkoholu, městská policie, nevlastnil řidičský průkaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepotřebuji řidičák, protože umím jezdit s traktorem, tvrdil policistům opilý řidič  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.