Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Místo značkových bot poslal balík s letáky, sedmnáctiletý mladík okradl přes internetové inzeráty desítky lidí

Chtěl si přivydělat, ale na brigádu se mu nechtělo. Teprve sedmnáctiletý mladík z Plzeňska se proto zaměřil na internetové inzeráty, kde nabízel značkové boty nebo elektroniku. Po krátké komunikaci požádal zájemce o zaslání zálohy. Samotné zboží jim ale nikdy nedodal. Celkem si takto mladý muž přišel během několika měsíců na více než 100 tisíc korun. Kriminalisté dnes už plnoletého muže obvinili z podvodu.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmnáctiletého muže, kterého obvinil ze spáchání pokračujícího provinění podvodu,“ informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová. Mladík od listopadu 2022 do října 2023 ještě jako sedmnáctiletý inzeroval prostřednictvím sociálních sítí různé druhy zboží. Jednalo se třeba o značkovou obuv, zesilovač nebo mobilní telefon.

„Mladík si po krátké komunikaci nechal od poškozených zaslat na účet zálohu nebo rovnou celou částku, za kterou zboží nabízel. Následně přestal s kupujícími komunikovat, zboží nedodal a peníze jim nevrátil,“ pokračuje Raindlová s tím, že pouze ve dvou případech poslal poškozeným balíček. Uvnitř však rozhodne nebylo to, co si objednali. „Mladý muž do zásilky zabalil například láhev limonády nebo reklamní letáky. Mladík si tak celkem přišel na bezmála 112 tisíc korun,“ vypočítala Raindlová. Dohromady okradl 31 osob napříč několika kraji.

„Díky precizní operativní činnosti zejména policistů oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Plzeň se podařilo mladého muže vypátrat a usvědčit,“ uzavřela Michaela Raindlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, nezletilý zloděj, falešné inzeráty, prodej zboží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo značkových bot poslal balík s letáky, sedmnáctiletý mladík okradl přes internetové inzeráty desítky lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.