Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pro bombového útočníka si došla zásahovka, policie muže obvinila a soud ho poslal do vazby

, aktualizováno 8. března 2024, 12:34

Ve velmi krátké době se podařilo speciálnímu týmu kriminalistů najít muže, který v Horšovském Týně na Domažlicku umístil před vchod bytového domu výbušný systém. Dotyčného zadržela zásahová jednotka. Nyní čelí obvinění z obecného ohrožení a těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. K výbuchu došlo nedaleko mateřské školy. Jeden člověk utrpěl zranění.

„V nočních hodinách byl muž obviněn ze spáchání zločinu obecného ohrožení v souběhu se zločinem těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ informovala ve čtvrtek ráno policie na sociální síti X. O den později upřesnila, že soud rozhodl o vazebním stíhání.

„Muž vedle vchodových dveří bytového domu v Horšovském Týně umístil nástražný výbušný systém, na který si nakoupil všechny potřebné kovové součástky a odpalovací zařízení a který sám sestavil, a když poté ve večerních hodinách přišel poškozený ke dveřím, dálkovým ovladačem aktivoval podomácku vyrobený nástražný systém,“ přiblížila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Jednačtyřicetiletého muže zasáhly střepiny do hlavy a obličeje, naštěstí šlo jen o lehká zranění.  „Měl jen povrchové poranění, oči nebyly zasaženy. Převezli jsme ho k menšímu ošetření a na pozorování do Domažlické nemocnice,“ uvedla Andrea Divišová z krajské záchranky.

Na místo ještě během noci přijel policejní kynolog se speciálně vycvičeným psem, pyrotechnici a výjezd kriminalistů. Společně ohledali místo činu a jeho okolí a zajistili stopy. Události se věnoval speciální tým policistů a za 15 dní už měl podezřelý muž na rukou želízka. Motivem měly být osobní spory mezi oběma muži.

„Můžeme ubezpečit veřejnost, že v souvislosti s tímto případem nehrozí žádné další nebezpečí. Kriminalisté státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podají i podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ uzavřela policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky výbušný systém, podomácku vyrobená výbušnina, nástražný systém, Horšovský Týn, exploze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro bombového útočníka si došla zásahovka, policie muže obvinila a soud ho poslal do vazby  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.