Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zanedbaná lokalita, kde se pohybovali bezdomovci, se promění v Predator Park. Hotovo by mohlo být ještě letos

Na dohled od Skvrňanského sídliště chce Plzeň ještě letos postavit Predator Park. Dříve zanedbaná lokalita, kde živořili bezdomovci, se promění ve sportoviště s nejrůznějšími prvky a překážkami. Rozlehlý pozemek už Správa veřejného statku města Plzně vyčistila od náletových dřevin. V průběhu roku by měla začít samotná výstavba.

S myšlenkou na proměnu lokality mezi průmyslovým areálem, železniční tratí a sídlištěm přišel pátý městský obvod. Ten stavbu spolu s Plzní zafinancuje. Podle náměstka primátora Aleše Tolara (STAN) bude Predator Park zcela unikátní v rámci celé republiky.

Překážkové závody jsou výzva i zábava, říká úspěšná závodnice Klára Lokajíčková

Jen běhat jí nebavilo, proto se vrhla na překážkové závody a bylo to správné rozhodnutí! Rodačka z Plzně Klára Lokajíčková sklízí jeden úspěch za druhým. Daří se jí na domácích i světových šampionátech. I přesto, že má Česko mnoho úspěšných...

„Na ploše 10 tisíc metrů čtverečních nabídne terénní běžeckou trasu, na které se žádný běžec nebude nudit, vzhledem k její členitosti, výškovému profilu a možnostem, které bude moci běžec zvolit. Na trase se bude moct cvičit, podnikat překážkové běžecké závody a oddávat se moderním a stále populárnějším aktivitám jako je parkour a street workout,“ přiblížil Tolar.

Součástí parku bude i bike trasa, která bude tvořit samostatný úsek, tak, aby se běžec a cyklista nepotkali. „I bike trasa nabídne zábavné části trasy, na kterých budou moci jezdit jak děti, tak dospělí. Stavbu zajistí Správa veřejného statku města Plzně. V těchto dnech proběhlo v rámci takzvaného. vegetačního klidu vyčištění pozemku od náletových dřevin, aby mohla v průběhu roku začít samotná výstavba areálu. Když vše půjde dobře, bude ještě letos hotovo," dodal Tolar.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aleš Tolar

Štítky sportoviště, přírodní park, Predator Park, překážky, volnočasový areál, Křimice, zanedbaná lokalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zanedbaná lokalita, kde se pohybovali bezdomovci, se promění v Predator Park. Hotovo by mohlo být ještě letos  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.