Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Univerzita znovu připravuje prodej ikonické budovy bývalého ředitelství plzeňské Škody

Západočeská univerzita v Plzni (ZČU) znovu nabídne k prodeji rozsáhlou budovu bývalého generálního ředitelství plzeňské Škody v Tylově ulici poblíž centra. Dříve v něm několik let sídlila Fakulta zdravotnických studií nebo Fakulta ekonomická. Od roku 2017 je objekt prázdný a univerzita ho pouze udržuje. Minulé vedení školy odhadovalo, že by mohlo z prodeje utržit 160 milionů.

„S ohledem na současné i očekávané počty studentů není pro ZČU budova nadále smysluplně využitelná, strategický záměr univerzity s ní proto nepočítá,“ sdělil mluvčí univerzity Pavel Korelus. Univerzita objekt nabídlo k prodeji už předloni, a dokonce se ozvalo i několik zájemců. V nabídce realitní kanceláře byla cenovka 160 milionů korun. „Budovu nevyužíváme. V tuto chvíli je pro nás to nejlepší a asi také jediné možné řešení ji včas prodat," uvedl už loni rektor ZČU Miroslav Lávička.

„Objevily se ale formální nedostatky v dokumentaci, které bylo před prodejem nutné vyřešit. To se podařilo a nyní je možné nepotřebnou budovu na adrese Tylova 59 prodat,“ upřesnil Korelus.

Západočeská univerzita se může pustit do rekonstrukce budovy Fakulty pedagogické, přijde na 383 milionů

Do rekonstrukce budovy Fakulty pedagogické na Chodském náměstí 1 se může pustit Západočeská univerzita v Plzni (ZČU). Získalo totiž dotaci od ministerstva školství. Důležitá proměna má budovu zmodernizovat a přizpůsobit současným požadavkům....

Budova z roku 1948 má čtyři nadzemní a dvě podzemní podlaží. Celková plocha činí 16 764 metrů čtverečních. Vzhledem k tomu, že je na okraji průmyslového areálu, mohla by podle realitních makléřů sloužit pro lehkou výrobu, jako sklady nebo i pro polyfunkční využití. „Pokud vše půjde podle předpokladu, výzva k podávání nabídek bude vyhlášena na přelomu března a dubna,“ dodal Korelus.

Prioritní akcí školy je teď dvouletá rekonstrukce pedagogické fakulty na Chodském náměstí. Má přijít až na 380 milionů Kč, práce mají začít v létě.

Ohodnoť článek

Foto Západočeská univerzita v Plzni

Štítky Západočeská univerzita v Plzni, ZČU, ZČU, prodej budovy, bývalé ředitelství Škodovky, Tylova 59

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Univerzita znovu připravuje prodej ikonické budovy bývalého ředitelství plzeňské Škody  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.