Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Laura po bouračce částečně oslepla, ochrnula a podstoupila řadu náročných operací, její přítel nehodu nepřežil

Stačilo pár vteřin a život jednadvacetileté dívky se navždy změnil. Onoho osudného dne jela s přítelem v autě, když se proti nim vyřítil v protisměru třiasedmdesátiletý řidič. Bouračku nedaleko Holýšova na jižním Plzeňsku přežila pouze mladá dívka, kterou v kritickém stavu odvezl do nemocnice vrtulník. V umělém spánku byla bezmála dva týdny a podrobila se těžkým operacím. Dnes se pomalu zotavuje, má ale problémy s pamětí. Její maminka pořádá sbírku na pokrytí rehabilitací.

„Vracela se s přítelem domů, když do nich vrazil třiasedmdesátiletý pán. Lauřin přítel nehodu nepřežil. Jí museli resuscitovat. Po příjezdu do nemocnice byla v bezvědomí a hned podstoupila operaci lícní kosti. V umělém spánku byla 12 dní,“ popisuje Lauřina maminka Gabriela Pivoňková.

Podle její slov podstoupila Laura také sedmihodinovou rekonstrukci levé části tváře. „Měla zasáhnutou levou část hlavy. Oslepla na levé oko a má ochrnutou levou část těla,“ vyjmenovává zdrcená žena, která založila sbírku, jejíž výtěžek by měl pomoci Lauře s rehabilitací v Česku i na Slovensku, kde má dívka rodinu. Peníze případně pokryjí další lékařské zákroky.

„Případně je využijeme na oční protézu. Lékaři ale ještě neví, zda její oko zachovají, i když je slepé. Bude potřebovat psychickou i fyzickou podporu, protože si ještě neuvědomuje, co se stalo. Momentálně má problém s krátkodobou pamětí a stále nehýbe levou nohou ani rukou,“ posteskla si Gabriela.

Viník nehody na místě zemřel

K tragické nehodě došlo v polovině prosince loňského roku na silnici I/26 mezi Stodem a Holýšovem. Viník nehody, třiasedmdesátiletý řidič, zemřel na místě ještě ve zdemolovaném vraku auta. Lauřina přítele, pětadvacetiletého muže, záchranáři vyprostili a začali s neodkladnou resuscitací. I přes jejich veškerou snahu následkům těžkých zranění podlehl. Přežila jen Laura.

„Třiasedmdesátiletý řidič vozidla Honda, který jel ve směru na Stod z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s vozidlem BMW, které řídil pětadvacetiletý řidič. Spolu s řidičem ve vozidle BMW cestovala ještě jednadvacetiletá žena," popsala tehdy okolnosti nehody policejní mluvčí Eva Červenková.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Gabriela Pivoňková, Jiří Engel / Hasiči města Holýšov

Štítky tragická nehoda, dopravní nehoda, nehoda u Holýšova, čelní střet, sbírka, Donio, Laura, operace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Laura po bouračce částečně oslepla, ochrnula a podstoupila řadu náročných operací, její přítel nehodu nepřežil  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.