Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vyvolávací systém zjednoduší odbavení pacientů, zatím je ve zkušebním režimu

Zjednodušit a zpřehlednit příchod a odbavení pacientů ve svých ambulancích. To je cílem vyvolávacího systému, který začala nově Stodská nemocnice. Ve zkušebním režimu funguje od tohoto týdne.

Zatím je do systému zapojeno čtrnáct zhruba ze třicítky zdejších ordinací a ambulantních pracovišť. A další mají následovat. Připojovat se budou postupně po etapách. Použití systému je pro klienty nemocnice snadné a intuitivní. K ruce je navíc pracovnice recepce, která pacientům ráda pomůže.

„Stávalo se, že pacienti nevěděli, do jakých dveří mají přesně vstoupit nebo v jakém pořadí přišli. Zejména, pokud bylo v čekárnách více lidí, docházelo občas i k drobným konfliktům. Zároveň se čekající třeba báli dojít si pro pití nebo do prodejny s občerstvením, když nevěděli, kolik osob čeká před nimi,“ vysvětluje důvody zavedení systému hlavní sestra nemocnice Drahoslava Letáková s tím, že odbavovací systém by měl pomoci těmto věcem předcházet. „Pacientovi vyjede lísteček s pořadovým číslem a zároveň s informací, kolik pacientů čeká do stejné ordinace před ním.“

Stále však platí pravidlo, že konečné pořadí pacientů určuje lékař. „Vždy bude u akutních ambulancí upřednostněný pacient ve vážném zdravotním stavu, což zjišťuje sestra, která pravidelně vychází z ordinace. Nebo u specializovaných ambulancí dokáže vyvolávací systém upřednostnit pacienta, který je objednán na konkrétní čas před neobjednaným,“ doplňuje náměstek pro léčebnou péči Alan Sutnar.

Zpříjemnit odbavení a pobyt ambulantních pacientů mají také postupné úpravy čekáren a navigačního systému, na kterém se v nemocnici rovněž průběžně pracuje. Úpravou již například prošla čekárna v levém křídle. V nejbližších dnech a týdnech bude doplněné značení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stodská nemocnice

Štítky Stod, nemocnice, systém, pacient, ambulance, pořadí, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyvolávací systém zjednoduší odbavení pacientů, zatím je ve zkušebním režimu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.