Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Bagr se za jízdy zřítil z náklaďáku a přerazil svodidla, hasiči museli prořezat stromy, aby ho vyprostili

Ke kuriózní nehodě, která však uzavřela na několik hodin silnici, došlo na komunikaci mezi Kdyní a Domažlicemi. Při projíždění zatáčkou se tam z podvalníku zřítil bagr a skončil na střeše zaražený o strom. Aby ho hasiči mohli vyprostit, museli se nejprve ke stroji prořezat skrze větve. Nehoda se obešla bez zranění, škoda přesáhne půl milionu korun.

Událost si vyžádala úplnou uzavírku silnice I. třídy č. 22 u Smolovského rybníka v úseku Domažlice – Kdyně. Osobní auta mohla využít objízdnou trasu přes Mrákov a Bořice. „Řidič nákladního vozidla tovární jel ve směru od obce Domažlice na obec Kdyně, kdy při projíždění ostré levotočivé zatáčky se mu uvolnil na namrzlém podvalníku náklad - převážel pracovní stroj, čímž došlo k přetrhání kurtů a řetězů uchycující náklad a k následnému pádu převážejícího pracovního stroje vpravo do silničního příkopu,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Nehoda se obešla bez zranění. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Škodu policie předběžně vyčíslila na více než 600 tisíc korun.

„Zhruba od jedné hodiny po poledni se podílíme na vyproštění stavebního stroje, který se uvolnil z podvalníku a skončil mimo komunikaci č.20/I na úrovni Bořic. Aby bylo možné stroj bezpečné vyvázat a zvednout, museli jsme využít výškovou techniku, abychom prořezali větve stromů,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda bagru, utržený náklad, bagr v příkopu, vyprošťovací práce, uzavírka silnice

Bagr se za jízdy zřítil z náklaďáku a přerazil svodidla, hasiči museli prořezat stromy, aby ho vyprostili  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.