Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hledaného muže našli policisté, jak se prohrabuje v kontejneru na elektroodpad, dříve v něm uhořel zloděj

Plzeňští strážníci dopadli celostátně hledaného muže, který se prohraboval v kontejneru na elektroodpad. Podobné pokusy o získání vyhozeného elektroodpadu mohou přitom skončit tragicky. Letos v červenci dopadl podobný hazard strašlivou smrtí zloděje, který v kontejneru uhořel.

„Relativně kuriózním způsobem na sebe upozornil muž z hledáčku policistů. V ulici 28. října lezl do kontejneru na elektroodpad a riskoval, že si jej někdo při této činnosti všimne a zavolá na něj strážníky. A tak se také stalo,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Muž byl tak zaujatý probíráním věcí pocházejících z kontejneru, že si ani nevšiml, že se mu za zády objevila hlídka městské policie. „O to víc byl překvapen, když mu strážníci po ověření totožnosti sdělili, že je pro policisty ČR zájmovou osobou, a proto jim bude předán k dalším úkonům,“ pokračuje mluvčí.

Zaseklý muž v kontejneru uhořel

Letos v červenci strašlivým způsobem a pomalu umíral čtyřicetiletý muž, který zůstal zaklíněný v kontejneru na elektroodpad v ulici Pod Záhorskem. Muž v kontejneru uhořel ještě předtím, než se k němu dostali hasiči. Požár si způsobil pravděpodobně tak, že si chtěl v útrobách kontejneru posvítit zapalovačem. A zapálil tak odpad. Někteří svědci události zaslechli v noci zoufalé volání o pomoc, které se ozývalo z nitra kontejneru, ze kterého vycházel také kouř. Muž zemřel ještě před příjezdem záchranných složek. A složité pak bylo vyprostit z kovové pasti i jeho tělo.


V červenci zemřel muž při dovolání elektroodpadu, hasiči ani záchranáři mu už nedokázali pomoci, zdroj: HZS Plzeňského kraje

Jiný muž se v Plzni zasekl v kontejneru na elektroodpad v ulici Na Chmelnicích. I jemu trčely ven jen nohy, docházely mu síly, nemohl už dýchat a šlo mu už o život. Na místo se naštěstí dostala včas hlídka městské policie. „Strážníci muže vytáhli, naštěstí se mu nic nestalo. Po vysvobození jedenatřicetiletý muž hlídce tvrdil, že mu do kontejneru měly spadnout jeho osobní věci a on je tam hledal,“ dodala k tomuto případu z nedávné doby Jana Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Hledaného muže našli policisté, jak se prohrabuje v kontejneru na elektroodpad, dříve v něm uhořel zloděj  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.