Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hlasování o nápadech na zvelebení centra Plzně míří do finále, zatím boduje například discgolfové hřiště

Obyvatelé centrálního plzeňského obvodu mají posledních pár dní, kdy mohou vybírat z doporučených návrhů na projekty, které by mohly zlepšit život na území MO Plzeň 3. Dohromady se sešlo 166 návrhů, hodnotící komise poslala do užšího finále 33 nápadů, které by bylo možné zrealizovat. U lidí boduje třeba nápad na zřízení discgolfového hřiště nebo projekt skateparku. Hlasování končí v pátek v pravé poledne.

„K dnešnímu dni zaslali občané přesně celkem 2551 hlasů.  V městské části Bory, střed města a Škodaland má zatím největší šanci na realizaci Discgolfové hřiště, na druhém místě je Úprava předškolí a záškolí 11. a 26. základní školy na Borech a kouzelné lavičky,“ prozrazuje průběžné výsledky hlasování starosta MO Plzeň 3 David Procházka (ANO).

Na Skvrňanech v tuto chvíli vítězí návrh Studie na koupaliště. „Za ní se drží projekt Skateparku, respektive „U Rampa“ pro skateboardisty u cyklostezky v Lábkově ulici. Na Valše má nyní nejvíce hlasů Víceúčelové hřiště mezi ulicemi U Studny a U Kolejí, druhé je Parkoviště a chodník v Dobřanské ulici.“ doplňuje místostarosta Trojky Pavel Šrámek (Piráti).

Velký zájem je o různá menší sportoviště

Na Nové Hospodě hlasovali občané zejména pro Beachvolejbalové hřiště u Sokolovny, za ním jsou Workoutové a cvičící prvky pro seniory u místního domu s pečovatelskou službou. Hřiště pro děti i dospělé u zastávky MHD Luftova zahrada vítězí na Výsluní a Doudlevcích, stříbro má pár dní před koncem hlasování Úprava lesní cestičky z Výsluní do Borského parku.

„Snad můžu prozradit, že nejtěsněji zatím vypadá hlasování v místní části Radobyčice. Opravdu jen o chlup vede nápad na Zlepšení dopravní situace, které zahrnuje úsekové měření s monitoringem průjezdu nákladních vozidel před zřízením interaktivního hřiště v ulici V Podhájí,“ přiblížil místostarosta Ladislav Nový (STAN).

Projekt participativního rozpočtu, kdy se do rozhodování o investicích zapojují samotní občané, rozjela v letošním roce Trojka vůbec poprvé. „Rozhodli jsme se do toho jít hned ve velkém, dali jsme šanci všem místním částem, kdy každá získá na realizaci svého přání jeden milion. Celkem jde na tento projekt z rozpočtu obvodu šest milionů korun,“ uzavřel místostarosta Ondřej Ženíšek (TOP09)

Z každého telefonního čísla je možné odeslat dva hlasy, návrhy najdete na webové stránce rozhodnetesami.cz. Hlasování končí 1. 12. 2023 ve 12:00. Po schválení projektů Radou MO Plzeň 3 budou vítězné návrhy před Vánoci obyvatelům

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch

Štítky participativní rozpočet, projekty, doporučené projekty, komise doporučila projekty, MO Plzeň 3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlasování o nápadech na zvelebení centra Plzně míří do finále, zatím boduje například discgolfové hřiště  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.