Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Města stále bojují s nepořádkem kolem kontejnerů, některá problémová místa hlídají kamery

Někteří lidé jsou zkrátka čuňata a odhazují k popelnicím hromady věcí, které správně patří do sběrného dvora. Jiní se dokonce ani nenamáhají vyhodit obyčejný pytel s odpadky do určených nádob a jen je pohodí opodál. Řadě měst už dochází s takovými jedinci trpělivost. Třeba v Plzni se podařilo dopadnout už desítky zakladatelů tohoto nepořádku a ve stejných stopách se vydal také Tachov. Velmi přitom pomáhají záběry z kamer.

Zakladatele černých skládek umí město dohledat na základě analýzy odpadu a záběrů z kamer

Původcům černých skládek hrozí až padesátitisícová pokuta, přesto tento postih řada lidí nebere vážně a mění ulice západočeské metropole v jednu velkou skládku. K popelnicím nebo jen tak na chodník neváhají vyhazovat starý nábytek, spotřebiče,...

„Stále častěji se v našem městě setkáváme s nepořádkem kolem kontejnerových stání i na dalších místech. Zanechávání tohoto odpadu mimo kontejnery nikomu soudnému hlava nebere. Navíc se jedná o přestupek za který hrozí postih až 10 000 korun,“ uvedlo vedení města na svém webu.

V okolí kontejnerů se často nachází odpad, který patří do sběrného dvora. Občané Tachova ho mohou využívat zdarma od pondělí do pátku vždy od 10:00 do 17:00 a v sobotu od 9:00 do 16:00. Sběrný dvůr najdou v ulici Vilémovská čp. 2257.

Řada kontejnerových stání v Tachově je také pod nepřetržitým dohledem kamer. Tyto kamery mají kvalitní obraz a není proto problém provinilce podle záznamu poznat. Často se tak městské policii povede delikventa chytit chvíli krátce po činu. „Mimo peněžité pokuty hrozí viníkům také zápis do rejstříku přestupků,“ upozorňuje město a doporučuje všem pořádkumilovným občanům, aby neváhali volat na linku 156, pokud uvidí, jak někdo dělá nepořádek či dokonce zakládá černou skládku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Tachov

Štítky Tachov, odpad, černá skládka, nepořádek kolem kontejnerů, sběrný dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města stále bojují s nepořádkem kolem kontejnerů, některá problémová místa hlídají kamery  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.