Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V rušném nákupním centru vypukl požár, hasiči evakuovali stovky lidí

, aktualizováno 21. listopadu 2023, 18:21

Všechny záchranné složky vyjížděly v úterý odpoledne ke Galerii Slovany v Plzni, kde vypukl požár. Objekt musely opustit stovky lidí. Nikdo z evakuovaných nakonec nepotřeboval lékařské ošetření. Oheň zasáhl vzduchotechniku. Hasiči dostali plameny rychle pod kontrolu. Policisté kvůli zásahu dočasně uzavřeli Francouzskou třídu. Předběžnou škodu hasiči odhadli na 750 000 korun, příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé.

„Z důvodu požáru vzduchotechniky evakuujeme nákupní galerii na Slovanech,“ informoval krátce před čtvrtou hodinou odpoledne mluvčí hasičů Petr Poncar. „Snažíme se zabránit rozšíření požáru ze střešní jednotky vzduchotechniky do střešního prostoru,“ doplnil posléze. O několik málo minut později dokázali hasiči zlikvidovat plamenné hoření a začali s hledáním skrytých ohnisek. Během zásahu využili přístroj Cobra, který dokáže vodním paprskem proříznout různé materiály, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu.

Na místě se pohybovali také policisté, kteří uzavřeli bezprostřední okolí objektu a Francouzskou třídu. „Na místo byly vyslány tři výjezdové skupiny. Z evakuovaných osob nikdo nepotřeboval ošetření,“ dodala Mária Svobodová z krajské záchranky. Podle odhadů muselo obchodní dům opustit zhruba 500 lidí. Hasiči na místo přistavili evakuační autobus, kam se mohli přijít zahřát ti, co ve spěchu nechali v nákupáku bundy. 

„Opatření je na místě z naší strany již ukončeno. Zplodinami se nadýchal jeden chlapec, který byl po ošetření zdravotníků předán rodině. Nákupní centrum bude dnes už uzavřeno, provoz na Francouzské třídě je již plně obnoven," dodala policie na sociální síti X.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár, požár v nákupním centru, Galerie Slovany, Slovany, evakuace osob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rušném nákupním centru vypukl požár, hasiči evakuovali stovky lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.