Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Galerie Paletka se proměnila v multifunkční sál. Budou tam svatby, přednášky i výstavy

Rozsáhlou rekonstrukcí za sedm milionů korun prošly prostory někdejší galerie Paletka v Husově ulici v Plzni. Třetí městský obvod tam nechal zbudovat nový multifunkční sál, kde by se měly konat výstavy, přednášky, ale třeba i besídky, setkání s občany a využít budou moci tento sál také svatebčané. Součástí prostor je také kavárna a bistro.

„Stavební akce započala již v roce 2022, dokončena byla letos. Práce, jejichž předmětem byla rekonstrukce dožitých stavebních konstrukcí a opatření snižující vlhkost prostor, vyšly celkem na 7,2 milionů korun včetně DPH,“ popsal místostarosta třetího městského Pavel Šrámek (Piráti).

Vedení Trojky chce, aby zrekonstruované prostory využívaly neziskové a seniorské organizace, které na území centrální obvodu působí. „Mohou zde mít například schůze, besídky, přednášky, ale i výstavy nebo vystoupení. Dále bude sál sloužit také slavnostním obřadům, ať už se jedná o ty svatební, o vítání občánků nebo významná životní jubilea,“ přibližuje místostarosta Ladislav Nový (STAN).

„Věřím, že nový bezbariérový multifukční sál vybavený také plátnem a projektorem, bude vyhledávaným prostorem a že zde společně s našimi občany zažijeme celou řadu skvělých akcí,“ věří starosta obvodu David Procházka (ANO). První naplánovanou akcí je vernisáž obrazů Stromy života, které vytvořili klienti Domova sv. Alžběty a uskuteční se 29. listopadu. Součástí prostor je také kavárna a bistro ve francouzském stylu.

Ohodnoť článek

Foto Michaela Adámková

Štítky multifunční prostor, svatby, Husova ulice, galerie Paletka, centrální městský obvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Galerie Paletka se proměnila v multifunkční sál. Budou tam svatby, přednášky i výstavy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.