Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dopravě by měl ulevit východní okruh, město k připravovanému řešení chystá s občany druhé setkání

Fungování dopravního systému, vliv dopravy na město i technická a finanční náročnost. To vše zkoumala analýza, která posuzovala celkem pět variant dopravního napojení Slovan na východní okruh. Občané se k výsledkům mohou vyjádřit 22. listopadu od 17 hodin v zasedací místnosti Radnice Slovany.

Jednotlivé varianty prověřoval Útvar koncepce a rozvoje města Plzně ve spolupráci se zpracovatelem analýzy společností PUDIS a. s. „V porovnání všech aspektů vyšla jako nejvhodnější původní, územním plánem zvažovaná varianta, napojení při ulici Na Růžku. Konkrétní projekt prozatím zpracovaný není, ale navržena by zde měla být dvouproudá komunikace, která bude mít odstup od současné zástavby minimálně 15, ale v převážné části až 30 metrů. Vznikne tak nová ulice doplněná alejemi nových stromů a přibydou také místa k parkování pro místní občany,“ vysvětlil Petr Raška z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Výsledky analýzy byly občanům představené již na prvním setkání, které se konalo v září. „Již na místě padla řada dotazů, které jsme občanům zodpověděli. Jedná se však o rozsáhlé téma a je mi jasné, že mnoho otázek mohlo napadnout účastníky až později. Proto jsme vyhověli žádosti a uskutečníme ještě toto druhé setkání, na kterém dáme prostor pro vyjasnění všeho, co občany zajímá,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Po vybudování okruhu a nového napojení by se mělo ulevit například ulicím Koterovská, Nepomucká či Slovanská a citelný úbytek dopravní zátěže se předpokládá také v ulicích Částkova, U Světovaru, Petřínská, Lobezská a v řadě dalších.

„Lidé se s výsledky analýzy mohli seznámit na setkání v září a následně na webových stránkách Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně. Do poloviny října byl prostor na zasílání e-mailových dotazů a nyní se s občany k tomuto tématu potkáme ještě jednou,“ doplnil Raška.

Kompletní výsledky analýzy koncepčního řešení dopravy na Slovanech jsou zveřejněny na webu www.ukr.plzen.eu

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PUDIS, a.s.

Štítky Plzeň, Slovany, doprava, koncepce, analýza, východní okruh, napojení, ÚKR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravě by měl ulevit východní okruh, město k připravovanému řešení chystá s občany druhé setkání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.