Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Skupina sedmi lidí obrala stát o 1,2 miliardy při kšeftech se zbožím z Číny, hrozí jim až 13 let vězení

Policie obvinila sedm lidí a tři firmy z krácení daně z přidané hodnoty se škodou ve výši 1,2 miliardy korun. Skupinu tvořili čtyři Češi a tři cizinci. Policisté se případem zabývali už od roku 2019, přičemž v minulých dnech provedli rozsáhlou akci s krycím názvem Rejdař, která se uskutečnila zejména na území Plzeňského kraje, Prahy a Ústeckého kraje. Obviněným hrozí až 13 let vězení.

„Obviněné osoby podle našich závěrů vytvořily skupinu obchodních společností, v rámci kterých měly v letech 2018 - 2021 organizovat dovoz zboží různé povahy z třetích zemí, zejména z Čínské lidové republiky, na území Evropské unie v celkové hodnotě cca 5,4 miliardy korun, s cílem vyhnout se platbám DPH,“ popsala Martina Kaňková z Generálního ředitelství cel. Ve skutečnosti zboží tajně přepravovali do skladů, odkud věci prodávali on-line bez zaplacení daně

„V minulých dnech policisté a celníci uskutečnili rozsáhlou akci s krycím názvem Rejdař, zejména na území Prahy, Plzeňského a Ústeckého kraje. V rámci úkonů trestního řízení byly zajištěny finanční prostředky na bankovních účtech (zhruba 17 milionů) a v hotovosti (přibližně 2,5 milionu korun), motorová vozidla, hodinky a více než 500 palet zboží různé povahy určeného k přímému prodeji v e-shopech," vyjmenoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Obvinění jsou stíhaní za účast na organizované zločinecké skupině a za zkrácení daně. Tři z nich vzal soud do vazby. Firmy pak čelí stíhání za zkrácení daně ve prospěch organizované zločinecké skupiny. Případem se od roku 2019 zabývali ústečtí příslušníci pátrací sekce Generálního ředitelství cel, a to na podnět Generálního finančního ředitelství a ve spolupráci s kriminalisty z centrály v rámci takzvané Daňové Kobry.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Generální ředitelství cel

Štítky Daňová Kobra, krácení daní, podvod, obchod se zbožím, zátah, Národní centrála proti organizovanému zločinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Skupina sedmi lidí obrala stát o 1,2 miliardy při kšeftech se zbožím z Číny, hrozí jim až 13 let vězení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.