Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Lanovka na šumavském Špičáku se už nerozjede, sjezdovku si můžete vyšlápnout

Předčasně, i když jen o tři dny dříve, ukončil letošní extrémně hubenou zimní sezónu také šumavský ve Ski&Bike Špičák. Konec provozu největšího lyžařského střediska uspíšil vedle špatného počasí i nouzový stav zakazující mimo jiné sportovní akce s účastní nad 30 osob.   

„Letošní sezóna na Špičáku skutečně skončila ve čtvrtek 12. března,“ potvrdil mluvčí střediska Karel Samec. Původně provozovatelé lyžařského areálu předpokládali, že na Špičáku se bude lyžovat až do neděle.

„Poslední vlna oteplení s deštěm a teplotami vyššími než pět stupňů Celsia zredukovala počet sjezdovek ve Ski&Bike Špičák na jednu jedinou. K dispozici už jsme měli jen hlavní přes 1,5 kilometru dlouhou sjezdovku v kombinaci hořejší části trojky Slalomové s dojezdem po dvojce. Dosud otevřenou Spodní Šanci a trať od hlavního parkoviště jsme už dříve museli uzavřít,“ řekl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

V areálu až do poslední chvíle čekali, zda se potvrdí předpověď a přijde dílčí ochlazení s avizovaným sněžením. V případě, že by už žádný sníh nepřipadl, měla zimní sezóna skončit v neděli. Zasáhla však vláda se svým nařízením a lanovky ani vleky se už tuto zimu na Špičáku nerozjedou. Zalyžovat si tedy mohou jen ti nadšenci, kteří vystoupají na vrcholek sjezdovky po svých.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky sjezdovka, Špičák, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanovka na šumavském Špičáku se už nerozjede, sjezdovku si můžete vyšlápnout  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.