Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Rekordně mrazivé ráno bylo na šumavském Březníku. V nížinách spálil mráz rostliny

Po nedělním citelném ochlazení bylo pondělní ráno mrazivé nejen na horách, ale také v nižších polohách Česka. Stanice měřící teplotu přes 20 let dnes ráno zaznamenaly v polohách do 600 metrů nad mořem od minus 4,1 stupně do 5,8 stupně. Vůbec nejníže dnes ráno padla teplota na Březníku na Šumavě. Bylo tam minus 9,2 stupně, což byl i rekord pro dnešní den.

Právě na severozápadě ČR, tedy v Plzeňském, Karlovarském a Jihočeském kraji, bylo dnešní ráno nejchladnější. Vedle Březníku byl více než osmistupňový mráz dnes ráno také na dalších šumavských stanicích. Kvilda-Perla měla minus 8,9 stupně a Horská Kvilda minus 8,7 stupně.

V nižších polohách byla největší zima ve Stříbře a Konstantinových Lázních na Tachovsku, kde bylo shodně minus 4,1 stupně. Nejvyšší teplotu mezi stanicemi s dvacetiletou tradicí v místech pod 600 metrů nad mořem ukázal ráno teploměr v Karviné, a to 5,8 stupně. V neděli ráno bylo nejchladněji, 0,6 stupně, v Šindelové na Sokolovsku a nejtepleji v Lednici na Břeclavsku, a to 7,9 stupně.

Rána budou poměrně chladná podle meteorologů i v dalších dnech, přičemž nejchladnější v tomto ohledu bude zřejmě středa. Od čtvrtka by už měla teplota opět stoupat, uvedli na facebooku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky mrazy, rekordní teploty, chladná rána, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordně mrazivé ráno bylo na šumavském Březníku. V nížinách spálil mráz rostliny  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.