Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Celníci zastavili auto narvané stovkami lahví šumivého vína. Máme to na oslavu narozenin, tvrdil řidič

Celkem 75 krabic se 450 kusy šumivého vína zadrželi plzeňští celníci během namátkové kontroly na dálnici D5. Posádka vozu s českou registrační značkou uvedla, že alkohol je určen pro osobní spotřebu na oslavu narozenin. K jejich smůle ovšem výrazně překročili povolené limity pro dovoz vína a bude to pro ně mít ještě dohru.

Při noční směně si hlídka celníků na dálnici D5 vytipovala vůz směřující do Česka. Po zastavení se ihned zeptali osazenstva vozu, zda vezou alkohol a cigarety. Dotyční přiznali, že mají u sebe trochu víc vína. „Posádka vozu se snažila se celníky přesvědčit, že je určené pro osobní spotřebu na oslavu narozenin. Vozidlo hlídka doprovodila na kontrolní halu v Rozvadově, kde bylo podrobeno důkladné kontrole,“ popsala mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Marcela Kašparová.

Celníci ale nemuseli pátrat po důmyslných skrýších, stačilo jim otevřít zadní dveře. V kufru a za předními sedadly bylo naskládáno 75 kartonů šumivého vína. Celkem se jedná o 450 lahví. Jednalo se tak o výrazné překročení limitního množství pro dovoz vína. V případě šumivého vína se pro osobní spotřebu považuje množství, které nepřesahuje 60 litrů na osobu. „Celníci zboží zadrželi, převezli do skladů Celní správy ČR a případ bude dále šetřen ve správním řízení,“ uzavřela Kašparová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Plzeňský kraj

Štítky nadlimitní množství vína, celní správa, celní kontrola, D5

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zastavili auto narvané stovkami lahví šumivého vína. Máme to na oslavu narozenin, tvrdil řidič  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.