Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Zemřela spoluzakladatelka nadačního fondu Šance onkoláčkům Ladislava Blümelová, bylo jí 49 let

Po krátké a těžké nemocni zemřela Ladislava Blümelová, spoluzakladatelka nadačního fondu Šance onkoláčkům. O její neúnavné pomoci těžce nemocným dětem svědčí i to, že v roce 2017 získala ocenění Žena regionu. Smutná zpráva zdrtila všechny, kteří rodačku z Přeštic znali.

„Ladi byla onkotetou, kterou onkoláčci milovali, protože její obrovské srdce tu bylo pro každého z nich. Byla hlavně ženou, která rozdávala smích, lásku a dobro každému, kdo ji znal. Děkujeme, žes tu s námi byla,“ vzpomínají na svou milovanou kolegyni členové nadace na svých sociálních sítích. „Z naší maminky se stal anděl a své blízké bude opatrovat z nebe,“ uvedla rodina.

Ladislava Blümelová se k pomoci vážně nemocným dostala v době, kdy se setkala s vážně nemocným chlapcem. Dítěti lékaři diagnostikovali zhoubný nádor. Ladislava se tehdy ujala organizace benefice a sklidila obrovský úspěch. Chlapec se nakonec uzdravil, a proto se s jeho maminkou rozhodly založit nadaci a pomáhat dalším dětem s podobnou diagnózou. Nadaci věnovala nejen svůj čas, ale také srdce. Kolegové o ní hovořili jako o vtipné, veselé a dobrosrdečné ženě, která podporovala svým nasazenám dětem i jejich rodinám. Poslední rozloučení s Ladislavou Blümelovou se uskuteční 21. září v 11:00 ve smuteční síni v Přešticích.

Nadační fond Šance onkoláčkům vznikl v prosinci roku 2014 se záměrem materiálně a finančně pomáhat dětem s vrozenými vadami, s jiným závažným onemocněním, dětem v onkologické léčbě a dva roky po jejím ukončení.

Foto Ladislava Blümelová, Pixabay

Štítky smuteční oznámení, Ladislava Blümelová, Šance onkoláčkům, Přeštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emanuel Příhoda

Turbo rakovina troj včeličková

Sobota, 16. září 2023, 20:45Odpovědět

Zemřela spoluzakladatelka nadačního fondu Šance onkoláčkům Ladislava Blümelová, bylo jí 49 let  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.