Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Žena poslala přes sedm milionů korun falešnému námořníkovi, vzala si půjčky a kradla v práci

Do velkých problémů se dostala nešťastně zamilovaná žena. Na sociálních sítích si začala psát s mužem, který se představil jako námořní důstojník a nasliboval jí, že se kvůli ní přestěhuje do České republiky. Důvěřivá žena této pohádce uvěřila a hradila za muže údajné poplatky za přepravné. Utratila veškeré své úspory, vzala si půjčky, a dokonce zpronevěřila peníze v práci.

Neustále dokola policisté opakují, aby lidé neposílali své peníze těm, které opravdu dobře a osobně neznají. Ale zdá se, že je to marné. Příkladem může být žena z Plzeňského kraje, která se na sociálních sítích seznámila s americkým námořním důstojníkem pracujícím u přepravní společnosti.

„Dopisovali si spolu nějaký čas a pak sdělil, že se bude stěhovat do České republiky a že věci a všechny peníze již sem poslal, a tak nemůže zaplatit přepravné. Pak začala se ženou komunikovat americká banka, která požadovala zaplatit různé poplatky. Žena požadované přepravné a poplatky platila. Padly na to veškeré její úspory, příjmy, vzala si nebankovní půjčky a zpronevěřila i peníze v práci,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že podvedenou ženu tento románek vyšel na více než sedm milionů korun.

Tato žena není jednou. Další z okradených obětí kontaktoval neznámý pachatel na Facebooku a napsal, že umírá a nemá dědice, kterému by odkázal 550 tisíc euro. Dotyčná této ohrané pohádce uvěřila a muži sdělila své číslo, aby si psali přes mobilní aplikaci, kde si měla psát s advokátkou umírajícího. Posléze poslala tři platby jako úhradu pojistného, což bylo podmínkou pro dědictví. Samozřejmě se jednalo o podvod a žena přišla o 15 tisíc korun.

„V souvislosti s těmito případy znovu apelujeme na občany, aby byli obezřetní a chránili svoje finanční prostředky. Nenechte se zlákat vidinou zbohatnutí nebo romantického vztahu. Neposílejte žádné peníze cizincům, které osobně neznáte. Téměř všechny účty na sociálních sítích s podobnými legendami jsou falešné (lékaři, vojáci, boháči) a nemají reálný základ. Jedná se o velký podvod,“ zdůrazňuje Brožová.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky internetové podvody, falešný námořník, dědictví, důvěřivá žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Prý je pravda, že někteří jedinci se s poškozeným myšlením již narodí.

Sobota, 16. září 2023, 18:33Odpovědět

Žena poslala přes sedm milionů korun falešnému námořníkovi, vzala si půjčky a kradla v práci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.