Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obyvatelé Doubravky mohou posílat radnici své nápady na zlepšení obvodu, dříve si prosadili třeba psí hřiště

Už potřetí se mohou obyvatelé čtvrtého městského obvodu zapojit do takzvaného participativního rozpočtu, jehož prostřednictvím mohou ovlivnit veřejný prostor, ve kterém žijí. Své náměty na nové hřiště, vyhlídku či altán mohou zasílat do konce října. Radnice poté vybere nápady, které by bylo možné zrealizovat, lidé pak o všech těchto vybraných návrzích budou hlasovat. Tři návrhy s nejvyšším počtem hlasů se promění ve skutečnost. V minulosti si lidé například prosadili workoutové hřiště, psí loučku a aktuálně se v Psovském údolí pracuje na přípravě pumptracku.

Návrhy mohou posílat nejen obyvatelé Čtyřky, ale také ti, kteří tam studují, pracují nebo podnikají. Podněty samozřejmě mohou podávat také lidé, kteří tam přijíždějí například trávit volný čas. „Těšíme se na kreativní návrhy, které mohou být opravdu různorodé. Jediné, co bych chtěl zdůraznit je, že podnět musí být veřejně prospěšný, musí se realizovat na pozemku města a náklady nesmí přesáhnout vyčleněnou částku,“ upřesnil místostarosta obvodu Jan Kakeš (ANO).

Obyvatelé Trojky zasypali radnici nápady na vylepšení života v obvodu, chtějí sportoviště i komunitní zahrady

Více než pět desítek nápadů na zlepšení života v plzeňském centrálním obvodu zaslali lidé během dvou týdnů od spuštění speciální webové stránky. Mezi přáními obyvatel se objevují například prosby o nová sportoviště, relaxační zóny nebo komunitní...

 

Návrhy mohou lidé posílat pomocí webové stránky. Další možností je vyplnit formulář přímo v budově Úřadu městského obvodu Plzeň 4, případně je možné si formulář vyzvednout a poté jej vyplnit a poslat poštou na adresu úřadu nebo e-mailem na postaumo4@plzen.eu.

„V oblasti participace jsme v Plzni průkopníky a jsme rádi, že se do ní zapojuje čím dál tím více lidí. Obyvatelé našeho obvodu sami vědí, co potřebují k tomu, aby se jim tu dobře žilo. I když všechny náměty nemůžeme zrealizovat, některé z nich se pro nás mohou stát inspirací,“ vyzdvihuje starosta Čtyřky Tomáš Soukup (ANO).

V rámci uplynulých dvou ročníků čtvrtý plzeňský obvod zrealizoval například alej pod Chlumem, workoutové hřiště nebo psí loučku. Nyní probíhá projektová příprava pumptracku, který byl měl být vybudován v Psovském údolí, v blízkosti železničního tunelu. 

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 4

Štítky participativní rozpočet, nápady na vylepšení obvodu, sportoviště, psí loučka, Doubravka, MO Plzeň 4

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Doubravky mohou posílat radnici své nápady na zlepšení obvodu, dříve si prosadili třeba psí hřiště  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.