Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

U oblíbeného Košuteckého jezírka vznikne zázemí pro dětskou skupinu i bistro pro veřejnost

Za desítky milionů korun vybuduje první městský obvod nový objekt u Košuteckého jezírka. Záměr již schválili zastupitelé a v současné době je hotová dokumentace pro stavební povolení. Cílem je, aby tam našla zázemí dětská skupina s kapacitou až 24 míst. Součástí projektu je také prostor s občerstvením a WC pro veřejnost.

Návrh na nový objekt vychází z původního plánu zvaného Paluba Jezírko. Od toho nakonec vedení obvodu upustili, zejména kvůli vysoké ceně a minimální šanci na získání dotační podpory. „Na původně zamýšlený projekt měl náš obvod vyhrazeno zhruba 22 milionů korun, jenže v poslední době prudce narostly ceny stavebních materiálů a ocitli jsme se na částce kolem 36 milionů korun, což je pro náš rozpočet zkrátka hodně, když jde navíc jen o občerstvovací zařízení,“ vysvětlil místostarosta Jedničky Miroslav Šuma (ANO).

Lokalita kolem Košuteckého jezírka je mezi lidmi velmi oblíbená, využívají ji na procházky a k odpočinku. Ještě před lety tam stával objekt Bacardi, který byl ale dlouhodobě nevyužíván a pro svůj havarijní stav byl v roce 2020 zdemolován.

I proto se vedení obvodu rozhodlo vydat se jinou cestou a v části objektu vytvořit zázemí pro dětskou skupinu s kapacitou 24 míst. Zároveň se tím otevřela možnost pro získání peněz z Národního fondu obnovy, konkrétně ve výzvě: Budování kapacit dětských skupin. „Tato dotace může být až do výše 25 milionů korun,“ doplnil Šuma.

Podle něj jde o kompromis k původně zamýšlenému projektu, neboť součástí toho nového bude rovněž občerstvení i WC pro veřejnost, což si občané přáli. „Je to kompromis i pro náš rozpočet,“ podotkl Šuma. Objekt vyroste na stejném půdorysu, jako byl zamýšlen ten původní, přičemž prostory dětské skupiny a bistra budou stavebně oddělené. 

Konkrétní finanční nároky na stavbu bude obvod znát až po zpracování projektové dokumentace. „Pokud vše půjde podle plánu, samotnou stavbu bychom rádi zahájili ještě v příštím roce,“ řekla vedoucí Odboru investic Andrea Šlechtová.

Ohodnoť článek

Foto Miroslava Vejvodová

Štítky Košutecké jezírko, dětská skupina, lesní školka, občerstvení, bistro, veřejné WC, investice, MO Plzeň 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Vynikající. Součástí projektu je také prostor s občerstvením a WC pro veřejnost. Teď ještě jenom zařídit, aby WC pro veřejnost bylo také otevřeno v době, kdy to lidé potřebují.

Neděle, 3. září 2023, 09:47Odpovědět

U oblíbeného Košuteckého jezírka vznikne zázemí pro dětskou skupinu i bistro pro veřejnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.