Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ANKETA: Nejlepší koupaliště v Plzeňském kraji mají Rokycany, rozhodli čtenáři Drbny

Přesně před týdnem zveřejnila Plzeňská Drbna anketu, ve které mohli čtenáři z Plzeňského kraje hlasovat, kam se nejraději chodí koupat. S přehledem zvítězilo Městské koupaliště v Rokycanech, které je velmi populární nejen u místních, ale jezdí tam i řada návštěvníků z širšího okolí. V anketě zabodoval také Bolevák v Plzni a přírodní koupaliště Babylon u Domažlic.

Rokycanské přírodní koupaliště o rozloze 12 tisíc metrů čtverečních je druhé největší v České republice a jedno z nejoblíbenějších v západních Čechách, což potvrdila také anketa Plzeňské Drbny, v níž hlasovalo 707 čtenářů. Sezona na rokycanském koupališti začala 1. června a přinesla i řadu novinek.

„Od letošní sezony je na koupališti možné poprvé platit platební kartou. Doposud bylo možné platit pouze hotově nebo byl vstup možný na permanentku. Druhou novinkou jsou vratné kelímky u provozovatelů občerstvení, kdy nápoje nebude již možné zakoupit v jednorázových kelímcích. Naším cílem je snížit množství plastového odpadu a jít ekologičtější cestou,“ uvedl starosta města Tomáš Rada (Rokycanští patrioti). Hned u převlékacích kabinek také "čtení na deku".

„Za první čtvrtinu prázdnin navštívilo naše koupaliště 16 694 lidí. Návštěvnost za červen byla 7 000 lidí. Kvalita vody je stále výborná. Sledovat její teplotu a návštěvnost můžete na webu sport.rokycany.cz," doplnila mluvčí radnice Adriana Jarošová. Celodenní vstupné činí pro dospělého 100 korun, zlevněné vyjde 80 korun. Děti do šesti let mají vstup zdarma. Rodinné vstupné (2+2) vyjde na 280 korun.

U Plzeňáků vede Bolevák

Soustava boleveckých rybníků je u Plzeňanů velmi populární, nejvíce podle ankety využívají ke koupání Velký bolevecký rybník. Několik let se však Bolevák potýkal s nedostatkem vody. Situace vygradovala v srpnu 2022, kdy v rybníku chybělo do přelivu 134 centimetrů. Vzhledem k tomu, že průměrná hloubka rybníka je 2,05 metru, byla to už kritická situace. Proto se v září 2023 dokončil projekt přečerpávání vody z Berounky. Nyní je hladina vody už zase v normě.

Za koupání v rybníku nemusí obyvatelé města nic platit. Dojít se tam dá pohodlně pěšky a rybníky jsou dobře dostupné i díky nedalekým zastávkám mhd. „Můžete se vydat na příjemnou procházku kolem arboreta Sofronka, Boleváku, Šídlováku anebo Kameňáku. Náročnější trasa vede pak kolem Kolomazné pece až na rozhlednu Krkavec. Ideálními výchozími body jsou konečná tramvaje č. 4 Košutka, konečná tramvaje č. 1 Bolevec, autokemp Ostende či parkoviště u hráze Velkého boleveckého rybníka,“ informuje portál Visit Pilsen.

Soustava boleveckých rybníků je protkaná sítí cyklostezek, turistických tras i neznačených cestiček. Najdete tu i stezky vhodné pro inline bruslení i dva pohodové bezbariérové okruhy vhodné pro vozíčkáře i kočárky. Na pláži Ostende se mohou návštěvníci občerstvit nebo si půjčit loďku, šlapadlo nebo populární paddleboard. Odlehlejší část pláže využívají nudisté. Kromě Velkého boleveckého rybníka jsou ke koupání vhodná i další místa, například Kameňák.

Jedete do Domažlic? Zkuste koupaliště Babylon

Už v loňském roce nechalo město na přírodním koupaliště Babylon vymalovat toalety a zbudovat nové převlékací kabinky. Znovu začalo fungovat také občerstvení přímo na pláži, kde si nyní můžete zapůjčit například pálky na stolní tenis, badminton nebo hrátky ve vodě. Děti se mohou vydovádět na skluzavkách a dalších herních prvcích. Také letos představila radnice další drobné novinky. Na pláži u obsluhy občerstvení je na vyžádání připraven kompresor pro nafukování lehátek či dalšího příslušenství. Kdo tak bude potřebovat dofouknout lehátko nebo kolo u bicyklu, bude si moci zdarma kompresor zapůjčit

,,K instalaci došlo na základě podnětu od návštěvníků babylonského rybníka. Děkujeme Správě sportovních zařízení města Domažlice za rychlou instalaci, ke které došlo během několika dnů," pochvaluje si starosta Stanislav Antoš (KDU-ČSL). Vstup na koupaliště je zdarma, pokud přijedete autem, tak si připravte drobné na parkování. Celodenní parkování vyjde na 50 korun.

ANEKTA: Jaké koupaliště v Plzeňském kraji je nejlepší?

Celkem hlasovalo707 čtenářů

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adriana Jarošová

Štítky Anketa, koupaliště, nejlepší koupání, kvalita vody, přírodní koupaliště, Rokycany, Domažlice, Babylon, Bolevák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Nejlepší koupaliště v Plzeňském kraji mají Rokycany, rozhodli čtenáři Drbny  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.