Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Lidé poslali radnici přes 50 návrhů, kde by chtěli nové cestičky a zkratky

Projekt čtvrtého městského obvodu Kudy? Tudy! sklízí úspěch. Lidé na výzvu radnice poslali přes pět desítek návrhů, kde by chtěli nové cestičky. Jejich nápady pečlivě prozkoumali členové komise rozvoje a životního prostředí. Nakonec obvod zrealizuje šest návrhů, přičemž dva jsou už nyní v přípravě.

Průšlap vznikne například ve vnitrobloku Smrková 4–10 a 12–16, dále pak kolem boční strany paneláku na Masarykově třídě 1088/13 a v úseku ulic Mohylová a Lísková za Domem pro seniory sv. Jiří. U těchto průšlapů budou použity takzvané “šlapáky“. Mezi ulicí Zábělská a Mezi kapličkou nechá radnice vybudovat chodník. Stejné řešení je navrženo u zadního vchodu panelového domu v Moravské ulici 10 směrem ke Staniční ulici. Uvažuje se také o propojení místa Pod Vrchem 79 a přilehlých garáží.

„Prodloužení chodníků je nutné povolit ve stavebním řízení, a tak zadáme projektovou dokumentaci. Místa, kde chceme nechat zpracovat studii celého vnitrobloku jsou dvě, tam očekáváme nejdelší proces, který chceme konzultovat přímo s občany,“ vysvětlil místostarosta Jan Kakeš (ANO).

Také z této vyšlapané cestičky na v Masarykově ulici vznikne průšlap.

Nejčastějším problémem požadovaných průšlapů byly majetkové poměry. „Třetina podnětů se týkala soukromých pozemků,“ podotkl Kakeš. Některá přání nebylo možné splnit z toho důvodu, že byly v rozporu s bezpečností silničního provozu. „Další podněty již realizuje Správa veřejného statku města Plzně. Jde například o přístup do Špitálského lesa z Rokycanské ulice nebo o úsek ulic Hrádecká a Boční, kde se buduje přístup od stanice MHD Ejpovická ve směru z centra k ulici Boční,“ doplňuje místostarosta.

„Jak jsme slíbili, na průšlapy uvolníme jeden milion korun a s realizací se začne v následujících měsících,“ uzavřel starosta čtvrtého obvodu Tomáš Soukup (ANO). Nových průšlapů se obyvatelé Čtyřky dočkají na jaře příštího roku. V průběhu roku 2024 by mohly být zrealizovány také chodníky. Některé z návrhů se dostaly na seznam přání do budoucna.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 4

Štítky průšlapy, cestičky, vyšlapané cestičky, MO Plzeň 4, Doubravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé poslali radnici přes 50 návrhů, kde by chtěli nové cestičky a zkratky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.